avatar

NJ & SB Photography, de la Núria i en Salvador

Pont del petroli, a BadalonaPresentem avui, dins la secció El Fotoblog de la Setmana, el fotoblog NJ & SB de la Núria Jordán i en Salvador Barceló. Un fotoblog que, de moment, es l’únic dins espaifotogràfic que representa el treball fotogràfic conjunt de dues persones i que, a més, son parella.

Aquest fotoblog va néixer el 2008 a partir de dos fotoblogs anteriors en els que es presentaven per separat i que, a resultes de les experiències dels seus fills (amb dos fotoblogs que varen passar fa temps per aquesta secció: marta.com i okmijnuhb), varen decidir unificar i situar-lo també a les llistes més populars.

Així doncs podem veure una gran quantitat de fotografies, més de 200 en l’arxiu del blog, amb una aportació potser més gran de la Núria tal com podem observar comparant les galeries per separat des d’una de les opcions que s’ens ofereixen dins el menú “categories”.

Per conèixer les seves opinions respecte a la fotografia i el caràcter del seu fotoblog podeu llegir l’entrevista que presentem a continuació.

L’entrevista

Ef. Com ens presentaríeu breument el vostre fotoblog?

NJ & SB: Com una petita mostra de les moltes fotos que fem en les nostres sortides. Sempre volem guardar com a record imatges del que ens ha agradat o ens ha sorprès, a vegades al mateix lloc quan hi tornes trobes nous motius per fer «la foto» tot i que hi hagis estat moltes vegades.

BoletEf. Com s’us va acudir la idea de fer un fotoblog

NJ & SB: Els meus fills publicaven les seves fotos, nosaltres no ho havíem fet mai, i vàrem obrir un espai cadascú a fotolog.com, passat un temps jo (la Núria) ho vaig fer a Flickr, aquí encara hi soc com a fredolica. En aquest espai hi han grans fotògrafs. Vaig quedar molt sorpresa, del nivell que hi ha i vaig començar a treballar-me una mica més les fotos. L’ultim pas va ser crear el blog el 2008, gràcies a la la meva filla la Marta i apuntar-lo a les llistes més populars i aquí estem, en el blog hi han fotos d’en Salvador, el meu home, i meves.

Ef. Com valoraríeu la trajectòria del teu fotoblog des de que el vas engegar?

NJ & SB: No sé pas si puc valorar res, intentem millorar , veient els treballs dels altres vas aprenent i et vas engrescant a fer-ho millor dins de les nostres limitacions que són moltes.

Ef. Com creieu que pot evolucionar en el futur, a partir de la teva experiència?

NJ & SB: Difícil de saber, tot dependrà del temps que li puguem dedicar i de si tenim possibilitats de millorar l’equip modest que tenim ara, de moment cinc persones m’han demanat fotos per publicar-les en d’altres mitjans, fa il·lusió que es fixin en el teu treball.

Ef. Com va començar la vostre afició a la fotografia?

NJ & SB: Va ser de joves, això segur, encara que no podria precisar, tenint en compte la nostra edat tenim tots dos 61 anys, podríem dir que ja fa molts anys.

Ef. Si vareu tenir contacte amb la fotografia tradicional, que creieu que hi vareu guanyar amb el canvi a digital? Que creieu que hi heu perdut?

NJ & SB: La nostra primera càmera (que encara conservem) una Yashica 100% manual, no tenia res automàtic, ens va donar molt bones fotos. Després ens varen comprar les reflex. N’hem tingut dues de les tradicionals. Ara, farà un parell d’anys hem entrat al mon digital, amb molt de retràs ja ho sabem. Quan estàs acostumat de tants anys a triar fins hi tot la sensibilitat de la pel·lícula , et posen una digital a les mans i tot se’t fa estrany. Familiaritzar-nos amb els menús de pantalla, primer ens va costar una mica, després veus que vas a parar allà mateix: controles els ISO a la càmera, en lloc de triar-los quan compres el carret. Ara tenim moltes més avantatges, sobre tot per que podem controlar els processats més fàcilment i per una mateixa foto, sense pensar en el diners de revelat, pots fer moltes més captures.

Sol de migdiaEf. Teniu fotògrafs de referència? Quins son els vostres favorits?

NJ & SB: Els clàssics sempre seran una referencia per a tothom, la llista és llarga i no cal avorrir al personal, i dels actuals a banda dels nostres fills, Marta i Marc (http://www.okmijnuhb.com/) us en diríem molts que hem anat descobrint per les llistes de blogs o a Flickr mateix, gent amb molta tècnica i sobre tot amb creativitat i bon ull. Tots els dies veig alguna foto que no em deixa indiferent. Gràcies a iniciatives com la vostra n’hem descobert un quants.

Salutacions a tots.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris10 comentaris a “NJ & SB Photography, de la Núria i en Salvador”

 1. Moltes gracies a tots els amics i companys per haver deixat el vostre comentari.
  Sou molt amables!

  Gracias compañeros por vuestros comentarios!
  un abrazo.
  Núria

 2. Una familia amb molt talent fotogràfic.
  M’agradat llegir l’entrevista. Són un exemple per tots els afeccionats.
  Felicitacions

 3. Moltes felicitats i a seguir endavant.

 4. re-gracies a tots el que heu comentat :))
  Núria

 5. Ostres, se m’havia passat l’entrevista!! Enhorabona Núria i Salvadro, un plaer el vostre fotoblog!!