avatar

PHotoEspaña 2009 escalfa motors

PHotoEspaña 2009Ahir es va fer  la presentació a Barcelona del festival de la fotografia PHotoEspaña 2009 a la seu de La Fábrica a Barcelona. Durant aquest acte és van revelar els continguts, la filosofia i els detalls més rellevants de la convocatòria d’enguany.

PHE09 acollirà del 3 de juny al 26 de juliol 74 exposicions, amb obres de 259 artistes de 40 nacionalitats diferents. El tema comú del festival triat pel seu comissari general, en Sérgio Mah, és Lo cotidiano. Aquest tema fa la funció d’eix conceptual al voltant del qual els autors desenvolupen les seves visions personals. Entre els artistes que participen d’aquesta reflexió en imatges sobre l’experiència mundana del dia a dia hi trobem Gerhard Richter, Larry Sultan, Iñigo Manglano-Ovalle, Patrick Faigenbaum, Walid Raad, entre d’altres. També cal destacar l’exposició de l’obra d’artistes clàssics com Dorothea Lange, Ugo Mulas, Jindrich Styrsky, així com un recull de pel·lícules de Pedro Costa.

L’activitat del festival no és limita a les dates i llocs habituals. A més de les exposicions i altres activitats que han de tenir lloc a a Madrid, a través de PhotoEspaña Internacional també s’organitzen exposicions i programes  professionals a  Mèxic DF, Lima i Milà. Portugal també hi participa amb dues exposicions incloses en la secció oficial.

Paral·lelament, a la ciutat de Cuenca OpenPHoto desplegarà una oferta expositiva amb propostes de ambaixades i institucions culturals de 8 països: Colòmbia, Bèlgica, Grècia, Holanda, Itàlia, Portugal, Romania i Regne Unit.

A més de les exposicions, són moltes les activitats que s’agrupen al voltant del festival PHotoEspaña: debats sobre fotografia dirigits pel fotògraf Ferdinando Scianna i l’escriptor i teòric Antonio Ansón (Encuentros PHE); visionat de portfolis de fotògrafs emergents (Descubrimientos PHE); tallers de fotografia amb professors com Stephen Shore, Jim Goldberg i Roger Ballen (Campus PHE Grandes Maestros); el PHotoMaratón Canon; la Feria del Libro de Fotografia i moltes altres destinades a la difusió de l’art fotogràfic i el coneixement de la fotografia contemporània.

Trobareu tota la informació sobre aquesta XII edició del Festival PHotoEspaña, noticies, convocatories de premis, entrevistes i activitats a la web phe.es.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.