avatar

Retoc fotogràfic, bons i dolents…

Retoc fotogràficDe retoc n’hi ha hagut sempre, però ara a l’era digital ho relacionem gairebé directament amb el Photoshop.

Com totes les coses hi ha gent que ho fa molt be, la majoria de mortals i fins i tot hi ha qui ho fa molt malament. Aquest últims tenen el seu lloc a les pàgines de Photoshop disasters, on hi trobarem veritables “meravelles” del retoc.

A l’altra banda de l’espectre hi ha qui ho fa molt be i avui n’hem triat uns quants:  Els nois d’Electric Art, que només es dediquen al “retouch” i al 3D, o be en Michael Oswald qui també sembla que combini les dues tècniques (la foto de la portada es d’ell), o en Christiane Beaulieu, un dels clàssics del retrat de moda.

Potser també us pot agradar aquesta pàgina, Photoshop Retouching, on veurem l’abans i el després d’un bon grapat d’imatges i també hi podeu trobar vídeos i tutorials de com es fa el que heu vist.

També hi ha però qui qüestiona que el retoc sigui tan omnipresent, com la revista Elle, on varies actrius i models es queixaven en certa manera (ja era hora) del retoc abusiu i exagerat que podem veure a la majoria d’anuncis, premsa i revistes.

Com veieu n’hi ha per tots els gustos.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.