avatar

Trobades temàtiques: fotografies panoràmiques amb el PTGui

Càmera muntada per fer panoràmiquesTal com veníem comentant en els fòrums, el proper dissabte 16 de maig farem una trobada temàtica en la que tractarem la realització de fotografies panoràmiques.

Condicions per la inscripció

Veiem que l’oferta de la trobada, el seu preu simbòlic i la falta de exigències i condicions per tal d’apuntar-se està provocant que algunes persones assumeixin que amb declarar la seva intenció n’hi ha prou per considerar-se inscrits. Això ens fa veure que és necessari que establim alguns límits i condicions, que hem decidit que siguin les següents:

  • Limitem les places a un màxim de 25 persones.
  • Donem preferència absoluta al usuaris registrats al fòrum que hi participen assíduament. Si queden places lliures, admetrem altres usuaris menys actius o nouvinguts.
  • Per considerar que la reserva de plaça és efectiva, cal fer el pagament de 25€ per endavant mitjançant transferència o ingrés en el cc 2100 0382 48 0200073853.
  • Publicarem una llista amb la gent inscrita en la trobada i l’actualitzarem puntualment. Qui no sigui a la llista no es pot considerar inscrit.
  • Ens reservem la potestat de fer excepcions per tal d’inscriure o rebutjar la inscripció dels assistents segons els nostres criteris.

Ens basarem en el conegut programa PTGui, que resol extraordinàriament bé el procés de muntatge de les fotografies individuals i permet inclús la creació de panoràmiques HDR per tal d’optimitzar el rang dinàmic. A més, en les darreres versions el PTGui inclús ha incorporat les llibreries DCRAW, de manera que és possible fer un revelat bàsic dels arxius RAW des del mateix programa per, immediatament, poder muntar la panoràmica.

Explicarem també els conceptes bàsics i les tècniques essencials per fer correctament les fotografies individuals que després formaran la panoràmica final: importància del capçal panoràmic, anivellat, punt nodal, etc.

Aquesta trobada tindrà lloc al Museu-Arxiu Municipal de Vilassar de Dalt, on habitualment fem els tallers, i l’horari serà de 10h a 14h i de 16h a 19h. El taller es gratuït però es requisit quedar-se a dinar. El dinar serà al Rte. La Taverna de les Sedes i el preu es de 25€.

La nostra intenció és fer aquesta mena de trobades temàtiques amb certa regularitat. Com ja hem comentat en alguna ocasió, es tracta de compartir experiències i coneixements d’una manera més informal que els tallers, i estarien reservades a membres registrats a espaifotografic. Evidentment, la continuïtat d’aquesta mena d’activitats depèn en gran mida de l’acceptació i resposta que s’obtingui.

Obrim un fil per confirmar la vostra assistència i per resoldre les dubtes que tingueu.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris3 comentaris a “Trobades temàtiques: fotografies panoràmiques amb el PTGui”

  1. Hi ha alguna llista oficial per apuntar-se? o solsament cal presentar-se dissabte?
    Gràcies

  2. Cal apuntar-se al fil que diu al final de la noticia.