avatar

Parlem d’astronomia

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

Fa dies que en parlem, als fòrums hem llançat la proposta de fer una mena de trobada temàtica nocturna, amb la possibilitat de taller i observacions incloses i per anar fent boca hem recopilat unes adreces que potser us seran d’interès.

La primera de tot la dels nois de UniversQuark, que potser es una de les webs mes complertes en català i que actualitzen la informació diàriament.

Gràcies també aquest cop a les millores degudes a la tecnologia digital aplicada a la imatge, el aficionats han pogut fer fotografies cada cop millors sense inversions tan elevades com passava amb la fotografia analògica. Degut a això han sorgit també fòrums dedicats a aquest tipus de fotografia, com ara Fotografia astronòmica. Gràcies a aquests avenços també podem fer timelapses com el que ens ha mostrat en Jordi Bertran en un missatge al fòrum i que acompanya la noticia.

Els de Xataca varen oferir-nos fa poc un recull de fotografies nocturnes per a la nostra inspiració i els de Dzoom una Guia per a Fotografiar Estrelles.

Si el que voleu es només mirar podeu anar a les pàgines de Astronomy Picture of the Day on es ofereixen una imatge diària del cosmos, però si sou dels que us agrada més imaginar i crear, aquí trobareu uns tutorials de com fer escenes espaials.

Tot plegat que podríem dir que està de moda, potser serà que aquest any és l’Any Internacional de l’Astronomia

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.