avatar

El conte de les mil i una noticies…

mecanografiaFa un parell de mesos i uns quants dies que varem celebrar el primer aniversari d’espaifotografic i, evidentment, aquest esdeveniment el varem fer public a través d’una noticia.  Doncs resulta que avui, com qui no vol la cosa, acabem de publicar la noticia 1001 que, justament, és aquesta que esteu llegint.

Aprofitem la curiositat de la dada per fer una menció a tot el que això representa i al fet que, encara que sembli fàcil, posar dues noticies diàries -entrar al matí a la web i trobar-hi un article nou i al migdia un altre- dia darrera dia, requereix haver fet una recerca prèvia, visitar molts blogs, webs, premsa i tot el que calgui per trobar temes interessants i variats i anar oferint continguts relacionats amb la fotografia.

Des dels inicis de la web varem decidir donar un toc personal a les noticies i alhora mantenir uns certs criteris per aconseguir -esperem que sigui així- que els continguts resultin interessants per la majoria dels membres d’espaifotografic i dels possibles lectors anònims de la web.  Això vol dir que els redactors dels textos, a part de trobar -descartar en ocasions- i valorar el possible interès d’un article, intentem buscar altres fonts i contrastar una mica la informació primera per tal de generar un nou redactat que incorpori també un nou punt de vista. Tot això s’ha d’amanir encara amb el fet que -en la major part dels cassos-  s’han de traduir de l’anglès o el castellà sense caure, com ja hem dit, en el recurs fàcil de la traducció literal.

Durant aquest temps doncs, els redactors habituals i els col·laboradors esporàdics hem anat omplint la web amb articles de tota mena: curiositats del món de la fotografia, novetats en quant a aplicacions i programes d’utilitat general, recomanacions d’altres webs d’interès, fotògrafs destacats, exposicions remarcables, cursos i tallers, material fotogràfic, accessoris, tecnologia, sortides, fotoblogs, volta al món, trobades temàtiques… Noticies en definitiva, que hem redactat amb dedicació i també per que ens agrada escriure. Ho farem millor o pitjor, ens enrotllarem més o menys- però ens agrada, i esperem doncs que un cert reflex d’aquest plaer us arribi a vosaltres cada dia quan les llegiu, quan llegiu els contes que anem publicant, com aquest d’avui… El de les Mil i Una Noticies.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris5 comentaris a “El conte de les mil i una noticies…”

 1. es nota que us agrada, sinó no tindríeu pas aquest èxit.
  felicitats i gràcies.

 2. Gràcies al equip de redactors pel esforç diari de generar les noticies. Personalment trobo excessiu dues noticies/día. Molt sovint tinc l’impressió que s’em escapen coses, per que no puc dedicar-hi prou temps en llegir tanta noticia.

 3. No cal afegí gaire mes al que ja s’ha dit. Gracies pel esforç que suposa tenir la Web al dia i fer-nos partícips de la vostra estimació a la fotografia. Que puguem celebrar la noticia dos mil ben aviat

 4. Gracies per aquesta feina que vosaltres feu tan be i nosaltres gaudim.

 5. Dons, jo des de aquí us animo a seguir fent aquesta tasca, perquè malgrat que no us arribin comentaris, estic ben segur que molta gent com jo, i que no disposem de massa temps per voltar per el mon es un punt de trobada molt interessant !

  Ús agraeixi dons la feina que feu i sobretot anims i endevant !
  Salut Pep C.