avatar

El fotoblog de la Montse Puig

EspressoDins la secció habitual de El Fotoblog de la Setmana presentem en aquesta ocasió el blog de la Montse Puig, un dels darrers fotoblogs incorporats a espaifotografic.

El blog de la Montse té, però, un recorregut més llarg. Va iniciar el seu periple per la xarxa a la primavera del 2007 com a vehicle per expressar les sensacions del dia a dia, fets remarcables, sentiments… Coses que, tal com llegirem més endavant, creu que s’expliquen millor a través de la imatge, de la fotografia.

A l’arxiu del blog hi podeu trobar fotos d’escenes quotidianes de diferents indrets i països – Italia, Londres, Berlin, Salzburg- que comparteixen en la majoria de casos un tret característic, la naturalitat. Naturalitat en les escenes,  el color, el blanc i negre i en el tractament en general.

La seva il·lusió és dedicar-se de ple a la fotografia i ho podeu comprovar a la seva web, on trobareu les imatges agrupades en categories i que mostren els diferents temes amb els que  ja ha començat a treballar.

Per conèixer les seves opinions respecte a la fotografia i el caràcter del seu fotoblog podeu llegir l’entrevista que presentem a continuació.

L’entrevista

Ef.  Com ens presentaries breument el teu fotoblog?

M.P.  És un diari personal. Quan penjo al bloc una foto ho faig en aquell precís moment en que necessito mostrar algun sentiment, emoció o algun fet destacat que m’hagi succeït. Opino que la fotografia és un art que pot expressar molt bé totes aquestes sensacions. Per dir-ho d’alguna manera més clara, el meu bloc el definiria com una finestra al món de les coses que em passen al dia a dia. O com a mínim això intento.

SimilitudEf. Com se’t va acudir la idea de fer un fotoblog?

M.P. Fa tres anys estudiava fotografia i durant aquella època vaig realitzar un viatge a Londres. Va ser la meva primera sortida l’estranger i era important per mi endur-me la càmera i descobrir un nou món. Amb certa actitud de reportera, vaig plasmar la manera de viure de les persones anglosaxones. Al tornar vaig ensenyar aquestes fotografies als meus professors, i em van elogiar el treball. Això em va animar a crear el bloc (algunes d’aquestes fotografies comentades hi són penjades).

Ef. Com valoraries la trajectòria del teu fotoblog des de que el vas engegar?

M.P. Faig una valoració molt positiva. A nivell personal he aconseguit la finalitat del bloc, tenir el meu propi diari. I a més, també estic contenta perquè he anat reben moltes visites, que m’han reconegut i demanat el meu treball, cosa que personalment és molt satisfactori. Això em reafirma a continuar amb el bloc.

Ef. Com creus que pot evolucionar en el futur, a partir de la teva experiència?

M.P. El futur està a la vista! Si us fixeu he afegit en el bloc un enllaç a una web pròpia, www.montsepuig.com, on agrupo algunes de les fotografies en diferents temàtiques (books, exposicions, viatges, etc). Em plantejo la possibilitat de dedicar-me plenament a la fotografia. Tinc molts projectes al cap que espero fer realitat.

Ef. Com va començar la teva afició a la fotografia?

M.P. La meva afició de la fotografia és de sempre. De petita ja mirava els negatius a contrallum. Volia explorar i descobrir. Imaginava moltes coses. Veia persones, la meva família, i creava amb la ment la meva historia. Jo no era una nena que jugues amb nines. De petita, els meus pares ja em van regalar una càmera de fer fotos, amb la que se’m va obrir un nou món de sensacions. Aquesta primera càmera la duia a tot arreu.

Ef. Si vas tenir contacte amb la fotografia tradicional, que creus que hi has guanyat amb el canvi a digital? Que creus que has perdut?

M.P. Com ja he dit, la meva primera càmera no era digital, i per tant jo he viscut el revelat. I és més, quan estudies fotografia un dels temes obligats és el de laboratori, o em van ensenyar les tècniques del revelat. Això és el romanticisme de la fotografia: El quartet fosc, el silenci, l’espera, el veure com la imatge es fixa al paper… per a mi, un moment màgic que de vegades trobo a faltar.

En canvi la fotografia digital és més ràpida. Es una de les principals avantatges. Tot i que per a mi, la més important és poder fer retocs. Trobo positiu aquest canvi. T’has d’actualitzar i adaptar-te.

CorEf. Tens fotògrafs de referència? Quins son els teus favorits?

M.P. Hi han tants que fan bones fotos que no podria ser capaç de destacar-ne un. En tot cas, el primer nom que se’m passa pel cap es Henry Cartier Bresson, ja que el considero un mestre captant l’estètica del moment que de vegades sembla impossible de fotografiar. Aquest artista buscava les coses originals de la vida, i això és el que jo també busco.

En tot cas, crec que en el fons el que un bon fotògraf ha de fer és no prendre referencies d’un autor, sinó que ha de documentar-se amb altres treballs. Hi ha molt bones fotografies en blocs anònims. Una altra cosa destacable en la fotografia digital.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris3 comentaris a “El fotoblog de la Montse Puig”

  1. m’ha agradat molt la presentació de la teva web i com passen les fotografies, molt àgil. tot i així les fotos podrien ser una miqueta més grans. però això ja seria al meu gust.
    que tinguis sort com a fotògrafa, en tens algunes de molt maques.

  2. Tens fotos molt interessants Montse, m’han agradat especialment les de la categoria artística. Bona sort!