avatar

Fotopedia: la enciclopèdia fotografia

Fotopedia, l'enciclopèdia fotogràficaFotopedia està en marxa. Ja és oficial, ja es pot visitar i, el que és més important, ja es pot contribuir amb fotografies pròpies. La idea és tan senzilla com brillant: una enciclopèdia lliure, a l’estil de wikipedia, però amb la peculiaritat que els articles estan il·lustrats amb les fotografies que aporten els usuaris.

En aquest moment, Fotopedia compta amb més de 4.500 entrades de temes ben diversos i al voltant de 160.000 fotografies. La intenció és crear una autèntica enciclopèdia visual i alhora una xarxa de distribució d’imatges, amb la possibilitat de remunerar als fotògrafs pel material aportat.

Un altre punt innovador és que els visitants de la Fotopedia poden comentar i votar les fotos, en funció de la seva significació i rellevància amb el concepte que il·lustren. És una bona manera de filtrar continguts.

Feu un cop d’ull, potser teniu alguna foto que resulti adequada per acompanyar alguns dels articles que ja figuren a la Fotopedia.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris4 comentaris a “Fotopedia: la enciclopèdia fotografia”

 1. He anat a tafanejar, doncs em sembla una idea, si mes no, curiosa. Entre els conceptes que surten a primera plana n’he vist “hot air balloon” fixacions que un te), així que cap allà, i sorpresa! la 2ª i 3ª fotos que apareixen, meves! (xuclades de flickr)
  com funciona això?
  …vaig a continuar tafanejant aquest curios lloc…

 2. I per “Barcelona” tambè apareixo…
  I em sembla que aquests de fotopedia no tenen gaire clar això de la llicencia CC.
  Veig que utilitzen les meves fotos sense el meu consentiment per buscar els seus clients i fer el seu negoci…
  http://www.fotopedia.com/partners/advertisers

  i es venen dient que tenen 150.000 fotos! d’aquesta manera no m’estranya!

  Algú sap alguna cosa del tema? A mi no em fa gens de gràcia. Algun advocat a la sala?

 3. Osti, quin morro… ara he vist les teves dels globus, i a més semble com si les haguessis posat tu, jeje

  Bueno, menys mal que no les fan passar com si les hagués fet un altre… 150.000, encara son poques doncs si porten aquest estil.