avatar

La llengua d’Einstein val més de 50.000 euros

Fotografia d'Albert EinsteinSi a algú li sona el nom d’Arthur Sasse segurament sigui perquè es tracta de l’autor de la fotografia més famosa probablement del gran físic Albert Einstein, aquella en què l’autor de la Teoria de la Relativitat General ensenya la llengua a la càmera.

Aquesta foto té preu: 74.324 dòlars que, al canvi, són poc més de 53.700 euros. Els nordamericà David Waxman, col·leccionista d’importants llibres en la història de la ciència i autògrafs de científics, ha pagat aquesta xifra a RRAuction.com que la va a posar a subhasta el passat dia 18 de juny.

La fotografia va ser feta per Sasse, l’aleshores fotògraf de la United Press International, l’any 1951 després de la celebració dels 72 anys del científic. En posar davant les càmeres dels fotògrafs Einstein va ensenyar la llengua.

Tot i que a la dedicatòria hi diu que aquest era un gest dedicat a la humanitat, Bobby Livingston, de RRAuction.com, assegura que Einstein treia la llengua al Perill Roig posterior a la Segona Guerra Mundial, també conegut com a cacera de bruixes o maccarthisme.

Dos anys després de ser feta la fotografia, quan el senador Joseph McCarthy dirigia les compareixences de funcionaris de l’administració nordamericana sospitosos de simpatitzar amb el comunisme, en plena guerra freda, el Premi Nobel de Física va agafar una de les 9 còpies que tenia de la fotografia i la va dedicar i regalar al periodista i amic Howard K. Smith, de qui admirava el seu treball.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.