avatar

La Volta al mon d’en Jordi i l’Anna (IX)

Els temples d’Angkor

Angkor WatSens dubte un dels llocs estrella i de visita obligada del sud-est asiàtic són els majestuosos temples d’’Angkor. Aquest lloc, que va ser la capital de l’’antic imperi Khmer que va arribar a conquerir des de Birmània fins a bona part del Vietnam, és la fusió perfecte entre ambició creativa i devoció espiritual.

Els edificis que han aguantat fins els nostres dies són només una petita mostra del que va ser entre els segles IX i XIII un enorme centre polític, social i religiós d’una ciutat que va arribar a tenir més d’un milió d’’habitants.

Aquest lloc és senzillament espectacular i aquí s’hi poden trobar temples per tots els gustos. Un dels més captivadors és el temple de Bayón, on les seves 216 cares gegants esculpides a la pedra creen una sensació d’admiració difícil de descriure. Igual de fascinants són l’Angkor Wat, que diuen que és el major temple religiós del món i està en un estat de conservació envejable, i el temple de Tha Prom, on la naturalesa s’ha apoderat literalment del lloc i els arbres entortolligats entre les torres l’hi dóna un aire misteriós molt especial.

Bayon, vista generalCares de Bayon

Tha PromPassejant pels temples

Sense dubte aquest és un lloc que val molt la pena, però no deixa de ser la punta de l’iceberg d’un país espectacular, amb una història recent molt crua però amb una gent d’una amabilitat i senzillesa difícils de trobar enlloc més.

Nen a la finestraNens banyant-se

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.