avatar

Tal com raja, de l’Isaac Atienza

MandarinesAquesta setmana us presentem Tal com raja, el fotoblog de l’Isaac Atienza, un habitual dels fòrums i que tots coneixem pel seu sobrenom: Santacklaus.

Un fotoblog que fa relativament poc que es va estrenar i que comença amb la il·lusió característica dels que inicien aquesta aventura de mostrar i compartir fotografies a la xarxa.

Darrerament pot semblar que ens hem posat d’acord en publicar fotoblogs de recent factura o, dit d’una altre manera, que fa poc temps que s’han posat en marxa i tot just han començat a rodar… No és ben be així. Tal com varem anunciar a l’inici d’aquesta secció, anem publicant els fotoblogs a mida que ens arriben les respostes a la entrevista que anem enviant periòdicament a tots els qui tenen el seu blog sindicat a espaifotografic…

Tal com raja és doncs un fotoblog amb poques imatges, de moment, i que pretén seriosament -tal com llegirem més endevant- millorar en tots els aspectes a partir del procés d’aprenentatge que l’Isaac està duent a terme actualment.

Per conèixer les seves opinions respecte a la fotografia i el caràcter del seu fotoblog podeu llegir l’entrevista que presentem a continuació.

L’entrevista

Ef. Com ens presentaries breument el teu fotoblog?

I.A. Home, doncs molt novell i molt precari. Té pocs mesos de vida i li falta encara millorar, tant en la presentació com en la qualitat de les imatges. però és només un principi i vaig poc a poc, ja que la informàtica encara no la domino del tot.

El pont del petroliEf. Com se’t va acudir la idea de fer un fotoblog?

I.A. Doncs feia ja un temps que em voltava pel cap fer quelcom semblant als altres membres d’EF, penjar unes imatges i mostrar una mica les fotos. Aleshores, vaig obrir un blogspot i fins al cap d’uns mesos no li vaig començar a penjar fotos.

Ef. Com valoraries la trajectòria del teu fotoblog des de que el vas engegar?

I.A. Quina gràcia!! doncs pràcticament nul·la. Com ja he dit abans, ara fa les primeres passes, hi ha moltes coses que no em convencen, altres que canviaré segur i unes altres que buscaré ajuda d’algun conegut perquè em doni un cop de mà, sobretot en la presentació.

Ef. Com creus que pot evolucionar en el futur, a partir de la teva experiència?

I.A. Ara mateix crec que només pot evolucionar cap a millor. El tinc una mica deixat per falta de temps la veritat, però el què més em corre pressa és millorar la qualitat de les fotos, tan artísticament com en el processat, que tot just ara començaré a ficar-hi els peus. Aleshores, si milloro les fotos i faig coses diverses, el blog millorarà, perquè l’essència d’un fotoblog al cap i a la fi són les imatges.

Ef. Com va començar la teva afició a la fotografia?

I.A. Sempre m’havien deixat disparar de ben petit amb la càmera de casa. Més tard, amb tretze o catorze anys amb van regalar una compacta de rodet, no me’n recordo de la marca. Quan vaig començar a treballar i a fer calerons em vaig comprar al mercat negre una Nikon reflex també de rodet; no en recordo el model, però era platejada i va ser aquí on no vaig parar fins ara. Per motius de feina, em moc molt per tota la província de Girona i Barcelona, i a les estones mortes disparava, no tan com volia perquè al revelar m’hi deixava molts quartos i els resultats no m’agradaven gairebé mai. Ara ja tinc una digital gràcies a Déu.

SiuranaEf. Si vas tenir contacte amb la fotografia tradicional, que creus que hi has guanyat amb el canvi a digital? Que creus que has perdut?

I.A. No he perdut res, ans el contrari!! Jo no he revelat mai, sempre he portat els rodets a la tenda, amb donaven les fotos en paper i en un cd. Els resultats, a part de ser frustrants, pels colors, profunditat, enquadraments,… no s’havia com havia disparat cada foto. Per tant, amb la càmera digital hi he guanyat molt i disparo moltes més vegades que no pas abans.

Ef. Tens fotògrafs de referència? Quins son els teus favorits?

I.A. Els meus fotògrafs de referència són els d’espaifotografic  i els que poseu, de tan en tan, en algun enllaç. Els meus favorits són un tal Emilio, un que es diu Tru, en Sirius, en Conòpium i la Tere, entre d’altres. Els coneixeu?… Doncs us els recomano.

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Tal com raja, de l’Isaac Atienza”

  1. Hombre Isaac, muchas gracias por la parte que me toca, los que has nombrado junto a mi si que son unos autenticos craks de verdad, yo al igual que tu tambien estoy aprendiendo, cada dia se va aprendiendo algo nuevo y sobre todo si se tiene esa afición y inquietud que tu tienes.
    Animo nen, poco a poco se va mejorando y eso es lo que te da mas animos para no parar y no dejar de aprender cosas nuevas.

    Saludos