avatar

Taller EF de Blanc i Negre Digital amb qualitat d’arxiu

Taller de Blanc i Negre Digital de QualitatEl proper dissabte 4 de juliol organitzem un taller sobre Blanc i Negre Digital de Qualitat. En aquesta ocasió, comptem com a professor amb el Hugo Rodríguez, reconegut professional de la imatge digital i especialista en gestió del color.

Aquesta jornada tindrà lloc al Museu Arxiu de Vilassar de Dalt (Masia Can Banús, C/Marqués de Barberà 9, Vilassar de Dalt, veure Google Map), l’horari serà de 9:30 a 14:00 i de 16:00 a 19:30, amb un descans i cafè a la primera part. El preu és de 70€ amb el dinar inclòs al Rest. La Taverna de Les Sedes.

La inscripció al taller és formalitza en fer el ingrés en el compte 2100 0382 48 0200073853 de La Caixa. És imprescindible que indiqueu el nom i telèfon o email de contacte en el concepte del ingrés. La data límit per inscriure’s és el dilluns 29 de juny.

Hem creat una secció als fòrums dedicada al taller on podeu formular les vostres consultes i des de on us mantindrem informats. També és el lloc adient per avisar-nos quan feu el pagament del taller. També ens podeu fer consultes sobre el taller i contactar amb nosaltres per email, a tallers.ef@gmail.com.

Aquest taller pretén mostrar-nos diferents tècniques i procediments per l’obtenció de copies en blanc i negre d’alta qualitat, fent servir tots els recursos de la tecnologia digital. El programa que seguirà aquest taller és el següent:

De 9:30 a 11h. Part I: Obtenint un negatiu digital òptim

 • Exposar correctament en digital
 • El histograma
 • El RAW i el seu revelat

De 11 a 14h. Part II: Conversió a blanc i negre

 • Conversió des de Camera RAW
 • Conversió amb mesclador de canals i to/saturació, amb capes d’ajust
 • Conversió amb plug-ins
 • Reserves i cremats per a Blanc i Negre
 • Afegir gra

Per la tarda:

De 16h a 19:30h. Part III: La impressió final

 • Sistemes d’impressió amb tintes
 • Papers artístics per a impressió digital
 • Procediment d’impressió amb Epson Ultrachrome K3

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris4 comentaris a “Taller EF de Blanc i Negre Digital amb qualitat d’arxiu”

 1. Això que també tractem la impressió és encara més un plus. Molt interessant !

 2. Taller fotografia digital en blanc i negre, amb Hugo Rodríguez…

  Espaifotografic organitza un taller sobre fotografia digital en blanc i negre. El taller és a càrrec del Hugo Rodríguez, conegut professional de la imatge i especialista en gestió del color. Exposarà els procediments i el mètode de treball des de…

 3. Em podrieu dir requisits d’admissió? Sóc aficionada i principiant en el món de la fotografia i per això voldria saber si reuneixo perfil per a seguir aquest curs!
  Gràcies!

  • És difícil contestar-te per que no sabem quin és el teu nivell de coneixements. Pensem que, per exemple, cal un coneixement bàsic de les eines de Photoshop habitualment utilitzades per tractar fotografies. Com a mínim saber treballar amb capes, màscares de capa i capes d’ajustament. Si no saps res d’aquestes tres eines fonamentals, tens encara 15 dies per anar-te’n preparant i practicant ;-)