avatar

99 habitacions: que hi ha darrera de la porta?

99Rooms, us hi atreviu a visitar-les?Probablement més d’un de vosaltres coneixeu el projecte 99Rooms, obra de Kim Koester, Richard Schumann, Stephan Schulz and Johannes Buenemann. No es pot dir que sigui nou, ja que es va publicar al juny de 2004. Pels que no sabeu que és 99Rooms, us podem explicar que es tracta d’una mena de joc exploratori, un recorregut amb fotografies per una serie d’estances abandonades però no buides, fosques, certament tenebroses, però alhora fascinants.

Cadascuna de les habitacions oculta petites sorpreses, formes de vida furtives i imaginatives, ombres que transiten tan ràpidament que no sabem que és el que s’ha mogut. Un món amagat i secret.

Un dels trets més peculiars d’aquest joc és que no es persegueix cap fita en concret, cap triomf, cap més premi que el fet de passar d’una habitació a l’altre -fent clic al lloc adient, arrossegant l’objecte clau, etc- per veure quina nova sorpresa o ensurt ens espera. El que compta és el viatge, no el destí.

A que treu cap parlar-vos d’aquest extravagant joc? Potser us sembli que no té gaire sentit, però jo el veig com una mostra magistral de com es pot mostrar una serie de excel·lents obres fotogràfiques combinades amb d’altres recursos -petites animacions, efectes de só, il·lustracions, interacció amb l’usuari- per tal de construir una experiència integral que va molt més enllà de la mera contemplació passiva d’imatges.

Als que ja ho havíeu experimentat, us convido a re-visitar les 99 habitacions. Als que mai abans ho havíeu vist, només puc dir que val la pena que no us ho perdeu.  I si ho podeu gaudir a soles i a ser possible en certa penombra, molt millor.

Atreviu-vos, doncs, a entrar a la primera de les 99 habitacions. I quan recupereu l’alè, m’agradaria saber que en penseu.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a “99 habitacions: que hi ha darrera de la porta?”

  1. A mi m’ha fet venir ganes d’entrar a l’habitació 100!

  2. Hola,

    Teniu raó, és un projecte genial. Emperò —tal i com vosaltres mateixos afirmeu—, és un projecte antic. M’ha sorprés que Vilaweb anuncïi 99Rooms com a novetat. Un error.

    Hem d’estar alerta amb les notícies cícliques que ens envaeixen quan, en realitat, no hi ha res interessant per dir.

    Gràcies per la vostra web! i endavant!