avatar

Biblioteca Bàsica (X): El ojo del fotógrafo

El ojo del fotógrafo, de Michael FreemanPresentem avui dins la secció Biblioteca Bàsica, “El ojo del fotógrafo”, un llibre que no ens parla de pixels ni de resolució ni de càlculs de la hiper-focal. Ens parla de composició fotogràfica, de com situar el motiu, de com enquadrar, analitzar les situacions i el lloc… De dissenyar una mica la fotografia abans de polsar el disparador.

L’autor, Michael Freeman, és un conegut de molts aficionats a la fotografia -tot un clàssic- ja que té un gran nombre de manuals editats des de fa molt anys.

Es un estudi sobre com percebem les imatges i les relacions que establim amb l’espai que anem a fotografiar, des del punt de vista de l’enfoc tradicional de la composició i el disseny i que està farcit d’exemples explicatius per tal d’il·lustrar les idees que ens vol transmetre.

Està dividit en capítols que engloben tots aquest apartats: L’enquadrament, La base del disseny, Elements gràfics i fotogràfics, Composició amb llum i color, Propòsits, i Procés.

Un llibre de lectura relaxada que pot ser ideal per anar llegint durant les vacances. El podeu trobar a la llibreria Laie.  Teniu més informació de la edició original  aquí.

El ojo del fotógrafo
Michael Freeman
Editorial Blume – Barcelona
Any d’edició: 2009
Pàgines: 192 – Preu: 24,90€

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris4 comentaris a “Biblioteca Bàsica (X): El ojo del fotógrafo”

  1. Jo, ja l’he encarregat a la llibreria Laie. Gràcies per la info!

    • Doncs avui he anat al FNAC i l’he comprat. El llibre està collonut, no es un llibre tècnic sinó que parla del llenguatge gràfic més aviat, equilibri, composició, etc.

      A falta de llegir-lo encara, penso que a de ser molt recomanable i crec que tots hauríem de llegir més llibres d’aquests i menys de tècnica photoshopera, això es fotografia.

  2. Ja el tinc el llibre! Molt bo! A veure si sóc capaç de digerir tanta informació i port-la a la pràctica. Un llibre imprescendible en la bibliotéca de cualsevol aficionat. Gràcies per la recomanació.

  3. Aquest mel van regalar aquest Sant Jordi. Em va agradar molt. Molt aconsellable!