avatar

Dark Zoo: la nit salvatge

Dark Zoo de Nicolas EvaristeQui més qui menys hem visitat algun parc zoològic o alguna mena de instal·lació semblant, on es mantenen en captivitat diverses espècies salvatges. I sovint ho hem fet ben carregats amb les nostres càmeres, objectius i altres joguines, amb l’esperança de fer quelcom diferent, amb el secret desig de tornar a casa amb una imatge especialment evocadora, que d’alguna manera obviés l’entorn de ciment i reixes, revelant ni que fos en part l’esperit salvatge que encara pugui conservar alguna d’aquelles besties condemnades a cadena perpètua.

Però el més freqüent és que tornem a casa ben decebuts, farts de veure animals ensopits o neuròtics, visitants que ofereixen llaminadures als presoners ignorant les normes, nens cridaners muntant la marranada… El Zoo pot ser un lloc ben inhòspit!

Quin és l’error de base que impedeix que obtenim allò que buscàvem, aquella foto ben especial i única? Per en Nicolas Evariste, la resposta és ben senzilla: l’hora. Anem de dia, sigui al mati o a la tarda, amb la llum del Sol, quan moltes de les criatures que volem fotografiar en estat natural estarien endormiscades sota l’ombra d’una acàcia. I això no dona per fer fotos gaire lluïdes.

En Nicolas Evariste ho fa ben diferent: hi va de nit. I la cosa canvia notablement. Les bèsties mostren el seu veritable caràcter, els seu esperit salvatge, la cara que ens amaguen durant el dia. Us recomanem doncs que visiteu les galeries del projecte Dark Zoo d’en Nicolas Evariste i us endinseu en un mon de negra nit, udols, grunys apagats i petjades sigil·loses.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.