avatar

Dave Hill: fotografia publicitària i molt més

Dave Hill, fotografia publicitària i molt mésSegur que molts, si no tots, el coneixeu. És un d’aquells fotògrafs icònics de l’era digital, diria jo, una mica com en Andrzej Dragan, per exemple. El seu estil és ben personal i inconfusible: muntatges magníficament orquestrats, composicions estudiades fins el darrer detall, posades en escena i il·luminació al límit del que és creïble i un tractament final de la imatge imitat fins a avorrir.

Agradi a uns i desagradi a uns altres, Dave Hill és un mestre, i ho demostra especialment amb el seu domini de l’excés. Sense cap dubte, és un dels grans entre els grans de la fotografia publicitària.

Les fotografies publicitàries d’en Hill freguen les fronteres de la il·lustració fantàstica, ens mostren escenografies completes i increïblement complexes però, contra tot el que és previsible, resulten estranyament convincents. Pocs com ell s’atreveixen a forçar llum, color, situacions i composicions fins als extrems que ell ho fa. No us ho creieu? Doncs és ben fàcil de comprovar: nomes cal visitar la seva galeria de feines, recentment renovada, per acabar transportat a un món d’imatges impossibles i desmesurades. Podeu veure com realitza algunes de les seves fotografies en aquest vídeo.

I quan penseu que ja heu vist tot el que l’amic Hill pot oferir, feu un cop d’ull a les seves galeries personals. Descobrireu que no només domina la fotografia publicitària més impactant i extrema, sinó que també és capaç de crear una obra molt més intimista, sense artificis i d’una extraordinària sensibilitat.

Ara, només us cal decidir amb quin Dave Hill us quedeu. O potser no cal triar, oi?

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris4 comentaris a “Dave Hill: fotografia publicitària i molt més”

 1. Unes imatges molt ben creades, amb un estil molt propi, divertides.
  No cal dir que el fotograf s’ho pasa de conya en la realitsació.

 2. Val la pena veure el “behind the scenes”

 3. M’ha impresionat la bellesa del blanc i negre de la seva galeria personal.

 4. buah…
  just ahir vaig anar a mataró amb un professor i un company i vam estar fent la producció d’una escena molt molt xula al mig del carrer, amb flashos i més flashos com fa el Dave Hill…

  ara tots ens hem endut les fotos que en vam fer i ara toca editar-les i a veure a qui li queda millor (suposo q el professor ens fulirà a tots…)

  en fi, a veure si ho acabo en una setmaneta i us ho puc ensenyar!

  Jordi