avatar

Exportar els JPG a tota velocitat des de Lightroom

Adobe Photoshop LightroomPotser algun de vosaltres ja sou habituals de la web de Scott Kelby, Photoshop Insider. Pels que no la conegueu, us direm que és el blog d’un reputat especialista en tots els productes de la familia Photoshop. I aquest blog és on en Kelby difon novetats, tècniques i trucs que ens poden resultar molt útils per treure el màxim partit tant de l’Adobe Photoshop com de l’Adobe Lightroom.

Feta aquest introducció, que per si no us heu adonat es pot resumir en que us recomanem que visiteu regularment Photoshop Insider, us volem comentar un truc que acaba de publicar. És una petita astúcia, tan senzilla com efectiva, que és com acostumen a ser els millors trucs.

Es tracta de provocar que Lightroom exploti al màxim la potència del processador quan volem exportar les imatges que hem processat fent treballar els nuclis del processador del nostre ordinador. Evidentment, aquesta tècnica només és vàlida amb processadors multi-nuclis. Però aquesta mena de processadors actualment són ben normals, com a mínim amb 2 nuclis.

Com ho hem de fer això? Doncs és ben fàcil! Imaginem que tenim una tongada de 80 fotos ja processades i llestes per exportar en format JPG, per exemple. De natural, el que faríem és seleccionar les 80 imatges i iniciar el procés d’exportació. Doncs no és la millor manera! La tècnica per que Lightroom faci pencar de valent tots els nuclis del processador és, senzillament, dividir la feina. Per exemple, si el nostre processador és de 2 nuclis, hem de seleccionar les primeres 4o imatges i iniciar la exportació. Immediatament, seleccionarem les restants i farem el mateix. Si comptem amb 4 nuclis, faríem 4 grups de 20 fotos.

El que passa llavors és que Lightroom assigna a cada nucli del processador un grup de fotos a exportar. Cap nucli queda inactiu, tots hi col·laboren ocupant-se del grapat de imatges que li hem designat. És molt més eficient! D’altra forma, si iniciem la exportació sobre totes 80 fotos, Lightroom assignarà aquesta tasca a un únic nucli, mentes els altres fan la becaina. De cap manera!

Ja ho sabeu doncs, per exportar les fotos des de Lightroom a tota velocitat, apliqueu allò del “divideix i venceràs”.

Llegit a Photoshop Insider, de Scott Kelby

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.