avatar

Fotografiar instruments musicals

The restling violinUns dels objectes més agraïts de fotografiar són els instruments musicals. La seva bellesa, els seus acabats, les textures de les fustes o dels lacats, o la brillantor dels metalls, són un valor molt interessant de cara al resultat final de les fotografies. Tot i això, per a fer bones fotos d’instruments cal entendre’ls: cal saber valorar què convé més a cada instrument, què se n’espera d’ells (no és mateix una guitarra elèctrica Fender Stratocaster que un llaüt del segle XVI!), quin pot ser el seu context més adequat…

Si teniu ganes de posar-vos-hi, a internet hi ha prou recursos: un grup dedicat a aquestes fotografies, dins el portal Fine Art America, una galeria d’imatges al portal BetterPhoto.com, un grup de Flickr, pàgines personals…

I, si voleu anar a veure exposicions, res millor que estar alerta de les novetats dels museus com el Museu de la Música de Barcelona, el Musée des Instruments de Musique de Brussel·les, el Metropolitan Museum of Art de Nova York o bé la Cité de la Musique de Paris on, per exemple, aquesta tardor, del 16 d’octubre al 17 de gener, mostraran una exposició fotogràfica sobre Miles Davies, el famós trompetista de jazz.

Imatge: The restling violin, del grup del Flickr que hem comentat.

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Fotografiar instruments musicals”

  1. Estic totalment d’acord amb aquest post. Retratar instruments musicals és molt llaminer per a qualsevol fotògraf, tot i que no sempre és fàcil trobar els instruments més adequats. A mi m’agraden especialment els instruments antics. El Museu de la música de Barcelona és l’entitat pública més important d’aquesta especialitat a tot l’estat. La llàstima és que la iluminació de les seves sales no faciliten excessivament la feina del fotògraf. Però els reptes també son temptadors.