avatar

La Volta al mon de’n Jordi i l’Anna (X)

Els temples de Bagan a Birmania

Els Temples de BaganEls temples de Bagan són sense dubte un dels llocs més místics que es poden trobar al planeta. Situats a l’est de la preciosa Birmània, són una de les mostres més fervents de devoció religiosa i formen un escenari espectacular per tothom qui visita aquest país: més de 4000 temples, estupes i monestirs s’estenen en una esplanada de pocs kilòmetres quadrats, delimitada pel riu Ayeyarwady en un costat i una preciosa serralada per l’altra.

Venedora de postalsLa construcció d’aquest lloc va ser iniciada el 1044 sota el mandat dels reis de Bagan i durant els 200 anys següents es van construir una l’esfereïdora xifra de més 20 temples per any. Alguns són fascinants per les vistes que ofereixen des de dalt de les seves torres, d’altres amaguen frescos i pintures precioses que narren la història de Buda, mentre que d’altres brillen per les seves escultures o relleus. Part de la bellesa, també rau en la seva ubicació, entre camps de cultiu i entre cases de gent que han viscut envoltats de temples tota la seva vida.

Buda anticLlaurant els campsVista de BaganSortida del Sol a Bagan

Realment una visita a Birmània val molt la pena, no només per visitar un lloc tant preciós com aquest, sinó també per gaudir dels seus paisatges i sobretot per la seva gent. Aquí l’occidentalització ha arribat amb comptagotes i la gent és d’una senzillesa i bona fe que nosaltres fins ara no hem trobat enlloc més. Esperem que ben aviat millori la seva malaurada situació política perquè aquest país s’ho mereix. Tant de bo sigui a les eleccions de l’any vinent!

Mes informació:

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.