avatar

Més sobre fotografiar i conèixer el cel

La Via Làctia, de Larry LandolfiUn parell de vincles més per als aficionats a fer fotografies del cel nocturn.

El primer es un programa, es diu PixInsight i serveix per a processar la imatge, perquè en aquesta disciplina fotogràfica gairebé es tant important això com la presa, i potser també li trobeu utilitat en d’altres temàtiques.

El segon es una pàgina, es diu Learn NightSky i podríem dir que imprescindible si us agrada això, o bé si sou uns curiosos, o potser només per a fer-vos una mica els llestos i impressionar a la parenta amb els vostres coneixements. En un quart d’hora aprendreu a conèixer d’un cop d’ull on està Orión, l’estrella Polar, Betelgeuse i fins i tot algun planeta. Deuen estar arreglant la pàgina, doncs ara mateix no es veu.

Per cert, molts trípodes de carboni tenen una petita brúixola, a que ara ja hi trobeu una bona aplicació?

Il·lustrem aquesta noticia amb una fotografia de Larry Landolfi de la Via làctia com si fos la continuació d’una carretera, potser per acabar de fer entrar ganes a algú que estigui indecís de venir a la trobada nocturna astronòmica del 18 de juliol a Àger.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.