avatar

Obtenir el processat d’una foto de flickr

Presets del LightroomSegurament molts haureu sentit a parlar del Flickr Lightroom Preset Extractor. Mike Wiacek va crear, a mitjans de juny, un programa que agafava una foto de flickr, n’extreia els valors dels diferents paràmetres del rawlejat i creava un preset de Lightroom per a poder aplicar el mateix processat a les nostres fotografies.

El programa va ser descarregat més de 2000 vegades durant les primeres 24 hores, tot un èxit. Però al segon dia Mike Wiacek va haver de treure’l del servidor per impedir que se’l descarregués ningú més. El motiu: les queixes d’alguns usuaris que no volien que la resta d’internautes veiessin com havien obtingut aquella imatge. Molts al·legaven, fins i tot, violacions de la llei i de la propietat intel·lectual.

La novetat i motiu de la publicació d’aquesta la notícia és que el programa torna a estar on-line. Mike Wiacek ha estudiat quins problemes legals podia tenir i sembla que no hi ha res que l’impedeixi distribuir la seva utilitat.

El funcionament és senzill: li diem quina foto ens agrada (cal que dugui incorporades les dades EXIF, evidentment) i genera un fitxer .lrpreset que podem fer servir des de Lightroom per aplicar-lo a qualsevol dels nostres RAWs.

Tota aquesta informació és accessible a totes les imatges que la porten en les seves dades EXIF. No és cap secret. De la mateixa manera que als EXIF diu quina era la velocitat d’obturació de la càmera o la focal emprada. El que fa el Flickr Lightroom Preset Extractor és estalviar feina a l’usuari, com fan (o haurien de fer) tots els programes informàtics. Però tingueu present que obtenir aquesta informació no és condició suficient per a realitzar obres mestres de la fotografia, ni tan sols per fer una fotografia igual de bona com la que heu triat per agafar-ne els valors del processat.

Aquí us podeu descarregar el Flickr Lightroom Preset Extractor.

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Obtenir el processat d’una foto de flickr”

  1. Ok! ja ho he provat!! m’ha costat una mica d’entendre el funcionament i la toolbar i tal i tal… però ja ho he aconseguit! Ho he provat amb una foto, però al aplicar-ho a la meva ha quedat fatal!!! jaja!!