avatar

Sortida nocturna 18 de juliol del 2009

Observatori Astronòmic del MontsecJa podem donar els detalls i obrir les inscripcions a la sortida nocturna i astronòmica del dia 18 de juliol. Abans cal passar per el fil que s’ha obert i que dona com a pre-inscrits els que han mostrat la seva voluntat de ser-hi pressents. El nombre de places és limitat a 20 persones i pot passar que, sentint-ho molt, algú es quedi sense poder venir.

L’activitat es farà a l’Observatori Astronòmic del Montsec, equipat amb l’ultima tecnologia i inaugurat tan sols fa uns mesos i que gaudeix d’una situació privilegiada per a les observacions astronòmiques. Allà ens faran una explicació formativa i fins i tot podrem realitzar fotografies amb les nostres pròpies càmeres (des del telescopi principal de 400mm de diàmetre i 4000mm de distància focal), evidentment de manera controlada i d’un en un. També podrem fer-ho amb les càmeres que tenen allà i que valdrà la pena conèixer: una càmera Fli de Finger Laker i una càmera Luna U3C. Són càmeres especialitzades per astrofotografia, que van refrigerades, etc.

Aquesta proposta és única i no s’ha fet cap vegada. Es lloga l’observatori per a EF només per aquesta visita que es farà fora d’hores d’obertura, de 00:00h de la nit a 2:00h del mati, que pel que es veu es el millor horari. Abans de l’hora d’inici podrem explorar la zona i fer les típiques fotos de cel nocturn.

El Congost de MontrebeiAquesta sortida la completarem amb vàries propostes pels voltants, ja que el dia 18 es dissabte us convoquem bastants hores abans per anar a fer fotos de natura. En concret, visitarem el Congost de Mont Rebei, un lloc que cal conèixer i val la pena d’aprofitar ja que estarem ben a prop. Caldrà que ens trobem al poble de Pont de Montanyana a les 10 del mati per entrar al congost des de la banda nord. Posarem els detalls mes endavant al fil de la trobada i allà també podrem consultar els dubtes que ens vagin sorgint.

Aquí teniu el recorregut des de BCN. Només cal que desplaceu el punt “A” fins on desitgeu començat el viatge i tindreu el recorregut complert i el temps que trigareu fins allà.

Les opcions per a passar la nit han estat el que ha provocat que us donem la informació amb retard. Pel que es veu, aquest cap de setmana fan una altra activitat ben a prop i llocs com els hostals i el càmping estan al complert. L’única opció disponible es l’alberg d’Ager. Per tant, inevitablement aquesta és l’opció triada.

El preu per assistir a aquesta trobada es de 35 €. Això inclou l’entrada i activitat a l’observatori i l’estada d’una nit a l’alberg. Si algú desitja anar a dormir a qualsevol altre lloc (cases de turisme rural per exemple) pot avisar-nos i descomptarem la part de l’alberg. Els àpats correran a part de cadascú, però evidentment tothom podrà fer el que més li convingui.

La fotografia del congost és de Lleidatur Ara Lleida i si us hi fixeu be podreu veure la gent que passa per el camí tallat a la pedra ( esquerra) per adonar-vos de les proporcions monumentals del congost.

Esperem que tots els que vulgueu venir no us quedeu sense fer-ho, doncs estem segurs que serà una activitat molt enriquidora.

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Sortida nocturna 18 de juliol del 2009”