avatar

Un arxiu de tresors cinematogràfics

Europa Film Treasures

A partir de la iniciativa d’un col·leccionista francès apassionat del cinema, Serge Bromberg, s’ha creat un arxiu que sota el nom de Europa Film Treassures recull totes les filmacions antigues possibles del continent per tal de poder mostrar-les a tots els interessats a través de la xarxa.

Finançat pel programa “Media” de la Unió Europea, una quarantena de cinemateques s’han incorporat al projecte amb la aportació de curtmetratges, documentals i enregistraments diversos. La finalitat principal és la d’anar digitalitzant i recuperant totes aquestes imatges -moltes d’elles deteriorades degut al tipus de suport- i anar-les incorporant a la web. El propòsit es convertir-se en l’arxiu de totes les filmacions de qualsevol gènere que s’hagin registrat a Europa des del segle XIX fins els anys 70. Un arxiu que anirà creixent també a partir de les aportacions de particulars.

Curiosament una de les peces més vistes dins aquesta cinemateca virtual -en la segona posició- és  “Barcelona en tramvia”, una filmació de Ricardo Baños de l’any 1908 considerada una autèntica joia i que va ser comentada en un fil del nostre fòrum fa poc temps.

Dins la web podem trobar un catàleg de totes aquestes imatges  i un petit dossier de documentació de cada una de les filmacions  amb les referencies a l’autor, origen i estat.

Llegit a VilaWeb

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.