avatar

Avui, espectacle nocturn

PerseidesCom cada any per aquestes dates i en especial el dia 12, o sigui avui, es produeix un fenomen espectacular que cal remarcar i més ara que hi ha gent que li agrada el tema de la fotografia nocturna.

Es tracta del que anomenem Llàgrimes de Sant Llorenç o be pluja d’estels de Les Perseides. El nom de Sant Llorenç és per les dates en que es produeix any darrera any i la referència a les Perseides perquè es la regió del cel d’on aparentment surten els estels.

En realitat es tracta de que la Terra travessa una regió de l’espai que conté les restes d’un cometa, el Swift-Tuttle, quan contacten amb l’atmosfera es cremen per la gran velocitat del nostre planeta, que encara que no ho sembli viatja (o viatgem) a 30Km/s.

Ja ho sabeu doncs, si voleu fotografiar aquest fet, paciència i aquí teniu uns consells que ens diuen a Xataca i al blog del Jose Luis Castillo ens en fa una explicació més extensa i curiosa de perquè en veureu més a la matinada o la noticia de Microsiervos, on hi trobareu una Guia d’Observació de les Perseides, de la Sociedad Española de Meteoros y Cometas de España (SOMYCE)

Heu de mirar cap a la constel·lació de Perseo, prop de la de Casiopea, fàcil de trobar perquè aquest última te forma de W. Si tot i això no ho trobeu, doncs mireu mes o menys cap al Nord. Que us vagi be la nit i en captureu forces, demaneu molts desitjos i ens ensenyeu les vostres fotos.

Fins i tot avui els de Google ens ho han ensenyat al seu logo, que reproduïm aquí.

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris6 comentaris a “Avui, espectacle nocturn”

  1. Gràcies per l’article. Aviat hi haurà lluna nova. A veure si puc fer-ne alguna.