avatar

Biblioteca Bàsica (XI): Manual del revelado del RAW

Manual del revelado del RAWUn dels elements més importants de la fotografia és, sens dubte, la captació de la imatge. A partir d’aquí, si treballem en digital, el més habitual és captar les imatges utilitzant el format RAW per tal de poder revelar-les posteriorment com si es tractés d’un negatiu.

El que passa un cop ens disposem a processar aquest arxiu és, segurament, el que ens  genera més confusions i dubtes ja que tenim al davant una amplia gama de possibilitats a l’hora de “revelar” les nostres fotografies.

Philip Andrews ens ajuda amb aquest llibre -“Manual del revelado del raw. De la toma a la imagen final”- a resoldre aquestes qüestions i a escollir les millors alternatives.

Aquest llibre ens mostra les avantatges de treballar amb RAW, la gestió i organització dels arxius, les millors opcions per a revelar-los, les possibilitats que oferixen aplicacions com Photoshop o Lightroom i Camera Raw per continuar el processat, i d’altres qüestions explicades amb imatges, pas a pas, que ens descobreixen tots els aspectes del format RAW i ens mostren una seqüència de treball no destructiva per processar les nostres fotografies.

A la web de l’editorial podeu veure un resum dels diferents apartats i l’index general del llibre. El podeu trobar a les llibreries habituals com Kowasa o Casa del libro.

Manual de revelado del RAW. De la toma a la imagen final.
Philip Andrews
Ediciones Omega – Barcelona
Any d’edició: 2009
Pàgines: 368
Preu: 49€

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris3 comentaris a “Biblioteca Bàsica (XI): Manual del revelado del RAW”

 1. Hola,

  yo he estado mirando el libro y me surge una duda, para gente que ya lleva tiempo usando raw y que tiene unos minimos conocmientos, este libro es util? Va mas alla de la simple explicacion de las flechas, barras y opciones disponibles? es decir explica porque usar una herramienta y que valores son adecuados en funcion del tipo de foto?

 2. El llibre està totalment indicat per aficionats i coneixedors de la fotografia digital i del format raw, aficionats avançats i, inclús, per a professionals que vulguin aprofundir en el coneixement del format raw.
  De totes formes, tal com varem comentar als inicis d’aquesta secció de la Biblioteca Bàsica, cal fullejar el llibre abans de comprar-lo ja que cada-u té els seus gustos en quant a la forma d’entendre un llibre tècnic i com està explicat, etc.
  Tots els títols que recomanem dins la Secció son llibres que han agradat a una majoria de gent que sabem que l’ha llegit i que a nosaltres ens ha semblat que pot ser útil també per a un gran nombre d’aficionats a la fotografia.

 3. Aquest mati, quan he vist la presentació del llibre aquí a la web, m’han faltat cames per anar a la llibreria a donar-li un cop d’ull i comprar-lo, ja que fa temps que buscava una publicació que m’ajudés a comprendre com afecten realment els diferent controls del Lightroom a la imatge i no tan sols el que jo puc apreciar a simple vista.
  He de reconèixer que la mecànica de treball que proposa per revelar un raw no difereix gaire de la que feia servir fins ara però a canvi m’ha aclarit molts conceptes i probablement a partir d’ara quan toqui un control del Lightroom tindré un xic mes clar que cony estic fent.
  També he trobat “trucs” que jo sol mai no hauria descobert.
  Es un llibre ben recomanable encara que un xic car.