avatar

Fotografies per a un món millor

José Sánchez Raz - imagenenaccion.orgA voltes pot semblar que l’afició a la fotografia pot ser percebuda com una activitat autocomplaent, sense cap mena de possibilitat altruista més enllà de llicenciar les imatges sota Creative Commons, o de dedicar-se a la fotografia de denúncia. Ara bé, si hom cerca per la xarxa aviat hi trobarà associacions de fotògrafs que, precisament, el que els uneix és la voluntat de fer ús de la fotografia per a transformar el món on vivim.

Seria impossible ser exhaustius, i us deixem aquí una petita mostra d’entitats de diferent tipus. A partir d’aquí, proveu de navegar per la xarxa, segur que us sorprendreu de la quantitat d’entitats d’aquest tipus que hi ha arreu del món. I si teniu ganes de donar-ne a conèixer alguna altra, el vostre comentari serà molt benvingut!

  • Fotògrafs per la Pau: Una entitat fundada el 1993 a Girona pel fotògraf Miquel Ruiz. L’objectiu de l’entitat és promoure la vessant crítica de la fotografia, animar els nous fotògrafs a ser testimonis de la realitat que els envolta, i divulgar, a través de la fotografia, les realitats que costa que apareguin a les portades dels diaris. La seva web és fotografsperlapau.blogspot.com.
  • Imagen en Acción: Una associació creada a Madrid el 2007, malgrat que la seva seu social és a Granada. S’estructura com a agència de fotografia sense ànim de lucre, i el seu objectiu és l’elaboració de reportatges fotogràfics per a entitats no lucratives, de cara a donar-los difusió, testimoniar les seves activitats, etc. La seva web és: www.imagenenaccion.org.
  • Collective Lens: És una plataforma que té com a objectiu fer difusió d’imatges de denúncia, de cara a donar a conèixer realitats poc mediàtiques. Ofereixen a les entitats sense ànim de lucre la possibilitat d’enllaçar les imatges a les seves pàgines web, de cara a millorar la difusió de la seva tasca. La web és: www.collectivelens.com.
  • Kids with Cameras: És una entitat fundada el 2002 a Calcuta, i que té com a objectiu la promoció de la fotografia entre els infants de les zones més pobres del planeta. En aquest cas, la fotografia serveix per a millorar l’autoestima dels infants, alhora que és una manera de fer que siguin els propis infants els que mostrin al món, des de la seva perspectiva, la realitat on viuen. La seva web és: www.kids-with-cameras.org.
  • Kvlar Fotoperiodistes: És una ONG catalana (amb seu a la Universitat Autònoma de Barcelona) que té com a objectiu la divulgació d’aquelles situacions de conflicte o d’injustícia que han caigut en l’oblit, i mostrar la tasca dels que lluiten contra aquestes desgràcies. Val la pena fer esment de la seva escola de fotoperiodisme. La seva web és: www.fotoperiodistes.org.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.