avatar

Un bloc de fotoperiodisme

Eduardo Parra, fotògrafAls fotògrafs aficionats ens costa ficar-nos a la pell dels fotògrafs professionals, especialment dels fotoperiodistes de diari o de revista, ja que les seves experiències fotogràfiques, socials i laborals no sempre són al nostre abast. Tot i això, per a comprendre quin és aquest món -el de la fotografia- on som ficats, val la pena apropar-nos a aquesta realitat, i la millor manera de fer-ho és a través de la pròpia veu dels professionals del fotoperiodisme.

Un dels que ens ho posen fàcil és Eduardo Parra, de Madrid, que des de fa temps manté un dels blocs més seguits sobre fotoperiodisme, des d’on parla en primera persona de la vida quotidiana dels fotoperiodistes espanyols.

Al seu bloc, Enfoque Diferencial, hi trobareu posts sobre les dificultats laborals dels fotoperiodistes, la complexitat de la seva jornada laboral, els problemes de l’intrusisme, la relació amb els polítics o amb els “famosos” (o amb els policies!), així com anècdotes diverses més o menys divertides (heu provat mai d’encendre una cigarreta amb un objectiu?) de la seva professió, a banda de reflexions sobre ètica periodística.

A partir d’ara, ja no mirareu les fotos dels diaris de la mateixa manera!

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a “Un bloc de fotoperiodisme”

 1. Hi ha quelcom que no m’agrada gens en el blog d’aquest senyor.
  I em sembla suficientment significatiu com per a assenyalar-lo. Molts dels seus posts en el seu blog, a més de contenir fotografies o bé seves o d’altres autories però sempre interessants, estan redactats en forma de pregunta.
  Per exemple: Opines que aquesta foto hauria d’haver estat publicada?
  o coses semblants.
  No obstant això no permet els típics comentaris dels seus visitants. Això és algo més que una contradicció. Crec que és una posició massa conservadora.

 2. Fa anys que conec a l’Edu, i sempre ha estat molt crític amb tothom, sigui del color que sigui.

  S’ha caracteritzat sempre per tenir amics i enemics. El seu blog ha rebut ja algun premi. I molt merescut.