avatar

Una Nikon amb videoprojecció

Certament no posem gaires noticies de tecnologia, a voltes baixem la guàrdia i en posem alguna i potser a vegades l’ocasió s’ho val.

Apart de la sortida de les D300s i la D3000, feia dies que als de Nikon se’ls va escapar que estaven a punt de presentar quelcom de revolucionari. Certs rumors ja indicaven que anava per aquí la cosa i finalment avui s’ha presentat a Austràlia com a oficial.

Es diu s1000pj, i és i serà la primera càmera compacta amb projector incorporat. Evidentment les característiques d’aquesta funció son limitades, però no tant com un podria pensar en un primer moment.

Projecta imatge de fins un metre de grandària a uns dos metres de distància, amb resolució VGA i incorpora un comandament a distància per a més comoditat. Per altra banda te una focal estabilitzada de 5x equivalent a un 28-140mm, amb un sensor de 12,1 Mp i una pantalla LCD de 2,7″.

Sens dubte un nou camí que molt seguiran. Potser ja s’ha acabat la carrera dels Mpx?

(El Javascript està desactivat o tens una versió anticuada del Adobe Flash Player. Sisplau, instal·la la darrera versió del Flash Player.)

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris2 comentaris a “Una Nikon amb videoprojecció”

  1. No hi ha criteris fotogràfics de base en les produccions de les grans marques. Solament hi ha mercantilismo derivat del consum pel consum. Fa molt que les càmeres tenen prestaciones suficients, però fixeu-vos que no hi ha cap fabricant de primera línia que s’acosti el concepte de compacta tipus Leica. Fa falta una càmera amb un visor òptic de precisió, no aquestes merdes de cul d’ampolla que col·loquen (si és que ho col·loquen) i cossos suficientment forts i amb una ergonomía estudiada i no aquestes espècie de pockets on no et caben els dits.

  2. Estic plenament d’acord amb el “Nox”.
    El que em cal es una compacta amb condicions, amb bona òptica i un visor clar i precis. No nomes la pantalla lcd. Quasi creia que ho havia trobat amb la “Olympus pen”, però malauradament li fata el visor que si be l’ofereixen com accessori, no queda integrat en el cos i per tant es fràgil si no directament una nosa a la butxaca.