avatar

Una càmera per a fer fotos en 3D

Fujifilm Fine Pix Real 3D W1Aquest mes d’agost Fujifilm ha tret al mercat un nou model de càmera, la FinePix Real 3D W1: una compacta amb dos objectius i dos sensors CCD que permet obtenir imatges tal com les veuen els nostres ulls i que el nostre cervell les interpreti en tres dimensions.

La càmera disposa d’un processador dissenyat específicament que agafa les dues fotografies fetes (les d’ambdós objectius) i evaluarà diferents factors de cadascuna per a construir una única imatge en tres dimensions.

Com que disposa de dos lents i dos sensors, aquest sistema permet també disparar dues fotografies simultànies però amb diferents paràmetres: una amb una determinada velocitat i obertura i l’altra amb una velocitat i obertura major (o menor). O bé amb diferents sensibilitats. O amb diferentz focals (zoom). O diferents tractaments de color…

Els CCD tenen 10 milions de píxels i les lents arriben a un zoom òptic de 3x. A més, la càmera permet filmar video, com la majoria de compactes avui en dia. Tot això té un preu aproximat de 450 euros.

Per veure les fotografies en tridimensionals no faran falta ulleres especials. Serà necessari un monitor especial, a mode de marc digital, que la mateixa empresa comercialitzarà per un preu d’un xic més de 375 euros. Una alternativa a les ulleres més còmoda però també més cara.

Finalment les fotografies es poden imprimir per ser vistes també en 3D i també sense ulleres. Evidentment el suport no és l’habitual paper fotogràfic ni té el mateix preu. El suport és similar al dels hologrames: unes fulles amb unes rugositats lenticulars que envien dues imatges, una acada ull, fent que el cervell ho interpreti com una imatge tridimensional.

Si voleu conèixer els detalls de la càmera, aquí teniu les especificacions de la FinePix Real 3D W1 de Fujifilm.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.