avatar

Adéu, agència Gamma

Foto de l'any World Press, 1976, de Françoise DemulderL’agència de fotoperiodisme francesa Gamma Photo es troba a punt de desaparèixer. Gamma (o, si més no, les seves imatges) és coneguda per les instantànies del maig del 68 francès, la guerra de Vietnam o la revolució a l’Iran. Gamma enviava fotògrafs a cobrir la majoria de conflictes arreu del món, que no han estat pocs, per a vendre posteriorment les imatges als mitjans de comunicació.

Gamma va ser fundada l’any 1967 per Gilles Caron i Raymond Depardon tot i que és propietat, des de fa ja un temps, del grup Eyedea. Aquest grup va anunciar recentment als seus més de cinquanta treballadors (dels quals, catorze fotògrafs) que no podria seguir suportant les despeses de l’agència. Finalment, aquest estiu ha estat declarada en suspensió de pagaments.

Les darreres eleccions presidencials franceses, agència GammaInternet, la proliferació de la fotografia digital a tots els públics i els mitjans audiovisuals han anat reduint el mercat de la companyia i les seves possibilitats de vendre el producte.

A més, cada cop menys revistes són rendibles. L’interès de la gent ha anat canviat i ara interessa més la panxa dels presidents i ex-presidents d’estat i els vestits de les seves dones.

Amb més de trenta milions de fotografies als seus arxius (només superat per Corbis i Getty), Gamma, que en l’última dècada es trobava en decadència a gran distància de Reuters, AP i la també francesa AFP, és a punt de dir adéu.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.