avatar

Caçadors d’avions

Jet2 Boeing B737 G-CELOEn el món de la fotografia, hi ha qui opta per ser un tastaolletes, sense definir-se gaire en un estil o en un àmbit concret, i hi ha qui, en canvi, se centra en un objecte concret, arribant al punt d’especialitzacions molt concretes i acotades. Una d’aquestes podria ser, per exemple, la dels fotògrafs que es dediquen a l’spotting d’avions.

Sembla mentida, però la fotografia d’avions pot arribar a ser una activitat ben completa. No només cal saber fotografiar bé els avions (com si fos fàcil!), sinó que també cal conèixer bé el món de l’aeronàutica, perquè l’objectiu no és només fer bones captures, sinó mirar de fer el màxim nombre de captures possibles: el màxim nombre d’avions diferents, de models diferents, de companyies diferents, de dissenys exteriors diferents…

Si algun dia voleu provar-ho, el més senzill és acostar-se a algun dels espais que, a causa de la cada vegada major demanda, es van habilitant als voltants dels aeroports (així, de pas, tenen els spotters més controlats, que amb això de la seguretat…). També és important conèixer els millors horaris, i preveure com afectarà això a la llum existent en el moment.

Evidentment, el millor és aprendre dels que ja en saben, com les entitats i les webs especialitzades en spotting. Realment, els resultats són espectaculars!

(la fotografia de la notícia prové d’aquí)

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.