avatar

Català-Roca a Cuenca

Cuenca, exposició de Català-RocaAvui a les 7:30 de la tarda tindrà lloc a La Fábrica la inauguració de l’exposició Cuenca amb 40 fotografies de Francesc Català-Roca que reflecteixen l’ambient opressiu dels anys 50 i el xoc entre tradició i modernitat.

Cuenca és una mirada a la província vista per un dels grans fotògrafs espanyols del segle XX en la qual s’ajunten escenes típiques del medi rural i sincers retrats de les seves gents. Les fotografies d’aquesta exposició van ser fetes entre els anys 1954 i 56 i són el resultat d’un encàrrec directe del governador civil de Conca, Gabriel Julià Andreu, amb la intenció de publicar una guia i d’atreure visitants.

Català-Roca ens mostra de forma fidel i directa la vida durant la postguerra espanyola, ajustant-se a un tractament estrictament documental però alhora carregat d’ironia. Aquesta exposició és una oportunitat per descobrir o re-descobrir la manera de fer d’un dels grans de la nostra història de la fotografia.

Cuenca, exposició de Català-Roca
Inauguració: dimecres 9 de setembre de 2009, a les 19:30h
La Fábrica
C/ Tapioles 53
08004 Barcelona

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.