avatar

Pujats a la Lluna

Pujats a la LlunaLa noticia d’ahir d’en JordiPM és el que va motivar a posar aquesta altra, no tan seriosa i de fa més temps, de quan la gent anava al fotògraf a immortalitzar-se, a “retratar-se” any rera any. Després la enviaven als familiars, perquè veiessin com havien canviat d’aspecte o fins i tot millorat socialment.

Òbviament ni les càmeres ni la obtenció de còpies ni la comunicació, eren tan a l’abast com ho són ara, a l’era digital i amb l’internet com a sistema ben estès de comunicació.

Una de les modes que vàrem popularitzar aleshores els fotògrafs de l’època, no se si atrets potser fins i tot per la pel.licula d’uns anys abans d’en Georges Méliès, Viatge a la Lluna, va ésser fer-se fotografies d’estudi penjats a la Lluna, una costum que avui veuríem com quelcom innocent i infantil, però que pel que es veu tenia el seu public i per cert, de totes les edats.

No se si deuria ser més tard, quan es vàrem posar de moda aquelles horroroses columnetes que han estat presents fins fa ben poc i que encara en deu quedar alguna, qui sap si fins i tot no tan arraconada.

Cal que ho mirem amb ulls poc crítics en aquest aspecte i mirem el valor documental d’aquestes imatges i de com han canviats els temps i la nostra percepció. Un cop més la fotografia n’ha estat un testimoni fidel per explicar-nos la història, la nostra història.

Aquí teniu una galeria de Flickr amb un grapat de fotografies d’aquesta mena.

Trobat a Mira i Calla

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.