avatar

TWAN: Les nits del món

TWAN, The World At Night TWAN es la abreviatura de The World At Night, un projecte que es va gestar des de la associació Astronomers Without Borders i que es va iniciar durant el 2007 amb la creació de la web i la base de dades de imatges, la selecció dels fotògrafs fixes i de les fotografies que és van integrant al projecte.

La idea de partida pot semblar una mica poètica però té la seva importància més enllà del plantejament: Pensar que el que veiem a la nit, el cel, els astres, les constel.lacions i tot el que representa aquest “sostre” en la foscor, pot ser compartit i sentit com a propi per tots els habitants d’aquest planeta així com els sentiments que genera la seva contemplació que -independentment de la cultura, religió i d’altres idees locals- formen part de la humanitat des dels seus inicis.

A la pràctica, tal com podeu seguir a la seva web, això es tradueix en una mena d’arxiu d’imatges “de les nits al món” en les que veiem fotografies -sempre de nit- tan de caire astronòmic, com paisatgístic i també petits vídeos still-motion sobre el tema. També vol ser un referent en quant a la lluita contra la contaminació lumínica i contra tot el que pot ser un obstacle per a la conservació de la puresa de la atmosfera i de l’espai en general.

Es curiós que no hagi tingut massa ressò tenint en comte que la iniciativa està sota l’empara de la Unesco i de la International Astronomical Union (IAU) com a projecte especial per l’any 2009 que és l’Any Internacional de la Astronomia.

TWAN organitza trobades i tallers a diversos països i entitats que ho sol.liciten així com exposicions itinerants en diferents formats -segons les sales i locals- i fomenta la participació de tots els aficionats a la fotografia que vulguin pujar les seves fotos a la Galeria de Convidats. Una galeria a la que hi van incorporant aquelles imatges -no totes- que consideren dins d’un cert nivell.

Resulta molt entretingut passejar per aquesta web, curiosa, ben estructurada, amb calendari de les diferents activitats que es van programant, les galeries fotogràfiques organitzades per continents, els vídeos,  i el blog relacionat per comentar tot allò que té a veure amb el projecte.

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “TWAN: Les nits del món”

  1. Muy bueno articulo foster. Gracias.