avatar

92 metres d’arbre en una foto

Sequoia de 92 metres (Michael Nichols, National Geographic)Fer fotos d’arbres no sembla una activitat gaire complicada. Fet i fet, fins i tot quan no ens n’adonem, en algunes fotos que prenem ens apareixen arbres de fons, dels que no n’havíem fet esment al fer la captura. Altres vegades, al fer paisatges, busquem arbres que ens facin de primer pla, o masses boscoses que ens aportin colors càlids, especialment a la tardor. I, si els arbres són molt alts, unes passetes enrere acostumen a solucionar els problemes d’enquadrament que causen aquests tipus de vegetació tan vertical.

El problema ve quan et diuen: fes una foto d’aquest arbre… Que està al mig del bosc! Aleshores sí que comencem a patir! I no diguem si l’arbret en qüestió és una discreta sequoia de 92 metres, que aleshores ja…!

Doncs bé: fotografiar aquest “diminut” arbret va ser el repte que es plantejà l’americà Michael Nichols, un dels fotògrafs de National Geographic. Per a fer-ho, construí una estructura que, sostinguda mitjançant politges i estabilitzada amb un giroscopi, mantenia tres càmeres suspeses en el buit. Aquestes, a mesura que l’estructura es movia verticalment, anaven fotografiant l’arbre, fins a obtenir-ne 84 imatges parcials.

Després, un copet de programa informàtic (PTGui? Hugin? Estaria bé saber-ho…) i cap a la portada del National Geographic! No està malament, oi? No us perdeu el vídeo del making-of, val la pena!

(Ho hem llegit a través de Microsiervos)

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “92 metres d’arbre en una foto”

  1. Ostras !! deu ser una passada obtindre el resultats despré d’un any de planificació.