avatar

Adeu al mestre Koldo Chamorro

Koldo Chamorro. Foto: José Mª PérezEl passat divendres 16 va morir el fotògraf Koldo Chamorro en un hospital de Pamplona com a conseqüència de complicacions després d’una operació quirúrgica.

Nascut a Vitòria l’any 1949, Chamorro va viure setze anys a la República de Guinea Ecuatorial. Finalment, va fixar la seva residència a Pamplona.

Format com a economista i especialista en màrqueting, va començar la seva trajectòria com a fotògraf al 1965 de forma totalment autodidacta. Poc després, com a resultat de la seva excel·lent feina, va rebre la beca Arte Castellblanch que el va permetre estudiar a l’estranger amb fotògrafs de la talla d’Ansel Adams, Jean Diezaude, Lucien Clergue, Brassaï, Brihat i Jean Pierre Sudre. Va ser membre de diversos col·lectius, com La Minority Photographers de Nova Iork, i un dels fundadors del grup de fotògrafs ALABERN de Barcelona.

A banda de la seva feina més personal, Chamorro va realitzar projectes professionals en especialitats com la fotografia industrial, publicitària, editorial, etc. Koldo Chamorro també era enormement apreciat com a docent. Va impartir nombrosos cursos i tallers tant a escoles de fotografia privades com a universitats, en qualitat de professor convidat.

L’obra de Chamorro constitueix una aportació cabdal a la fotografia documental espanyola. D’entre les seves feines, destaquen especialment España Mágica, El Santo Cristo Ibérico, El sujetador o Los Sanfermines, totes elles autèntics estudis antropològics de gran minuciositat i rigor. Gran part de la seva obra figura en museus i col·leccions privades arreu del món.

Llegit a Xatakafoto.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.