avatar

Al novembre, Paris Photo

Paris PhotoTots sabem que Paris és una de les capitals de referència cultural i artística del món. Partint d’aquesta obvietat, no ens ha de sorprendre que sigui també la seu d’un dels esdeveniments fotogràfics més importants a nivell mundial. És tracta del PARIS PHOTO, la fira més important del món de la fotografia.

A Paris Photo 2009 hi participen 89 galeries i 13 editors d’un total de 23 països, que conformen una visió extensa i profunda del panorama fotogràfic des del segle XIX fins a l’actualitat. A més, l’edició d’aquest any vol explorar l’escena fotogràfica àrab i iraní a través de l’Exposició Central, que mostrarà fotografies de l’Arab Image Foundation, la secció Statement, que oferirà una panoràmica de l’activitat fotogràfica de la zona -de Teherán a Beirut, pasant per Gaza, El Caire, Tànger i Dubai- i finalment el Project Room, on es projectaran vídeos i treballs d’artistes d’aquestes regions.

L’oferta de Paris Photo es completa amb nombroses conferències, signatures de llibres i dos concursos fotografics: BMW Paris Photo i SFR Jeunes Talents.

Acompanyant aquesta fira de la fotografia, es celebraran exposicions ben singulars entre les que destaquen: Restrospectiva de Michael Kenna en la Biblioteca Nacional, La subversió de les imatgenes: surrealisme, fotografia, cine al Centre Pompidou, August Sander a la Foundation Henri Cartier Bresson, Delpire & Cie a la Maison Européenne de la photographie, Federico Fellini a la Jeu de Paume, 100 anys de fotografía iraní al Musée du Quai Branly i Palestina, la creació en tots els seus estats en el Institut du monde arabe.

Paris Photo tindrà lloc del 19 al 22 de novembre. Trobareu informació ben detallada a la web de la fira.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.