avatar

Coses de les xarxes socials…

Un noi es renta les dents i ho penja a DailyBoothEl món de les xarxes socials sembla que no vulgui tenir aturador. Quan semblava que Youtube havia de provocar una revolució amb el mateix o encara major impacte que la revolució industrial, apareix Vimeo i deixa els de Youtube/Google amb un pam de nas. I mentre xarxes com Facebook, Flickr o Twitter estan en ple creixement, projectes més o menys inspirats en aquests (Ning, Chuitter…) els surten com bolets pels marges d’internet. I encara no hem decidit com cantar les absoltes a iniciatives gairebé ja oblidades com, per exemple, Fotolog (Share photos. Make friends. It’s easy!).

Si les xarxes poden ser realment eines molt útils, però, no podem tampoc amagar que aquesta efervescència (xàrxica? xarxívola? xarxera?) també té fruits bastant desafortunats. I un d’ells, relacionat amb el món de la fotografia, és el curiosíssim (se’ns podrien acudir més “íssims”, però ens n’abstindrem) Dailybooth.

Segurament, tan si sou usuaris de Twitter com si no, molts sabreu que, inicialment, Twitter estava pensat perquè els usuaris escrivissin missatges de no més de cent quaranta caràcters, responent a la pregunta: What are you doing? És ben sabut també que, actualment, els tuiters o piulaires parlen del que volen i dolen, sense preocupar-los el més mínim si estan o no responent a aquesta pregunta. En tot cas, però, la idea inicial era aquesta.

La llegenda de la imatge és "Good Morning To Everyone." Sort!Doncs bé: resulta que dos personatges, Jon Wheatley i Ryan Amos, van preguntar-se: -per què no fem el mateix, però amb imatges? I van crear una web on tothom pogués penjar-hi fotografies… D’un mateix! La idea era que cada dia els usuaris es fessin una foto, i la compartissin a la xarxa. Segons els seus creadors, això permetria veure què fa cada persona cada dia, i això representaria un gran pas per a la humanitat, i la possibilitat de construir junts un món millor i més sostenible (bé, de fet, això darrer no ho van dir els seus creadors, però segur que ho van pensar).

Si voleu treure en nas per aquesta web, segurament us sorprendreu de la capacitat de la gent per a compartir la seva intimitat a la xarxa. Un dels tipus de foto més estesos és “retrat lleganyós matiner”, sense que haguem pogut saber quin deu ser el motiu que porta a especialitzar-se en aquest camp de la fotografia. El segueix, a no gaire distància, el tipus “ganyota”, força creatiu, però poc original.

Si algú d’EF s’hi apunta, aviseu-ho, que el seguirem!

(les imatges de l’article les hem tretes d’aquí i d’aquí)

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.