avatar

El fotògraf i el futur de la fotografia

Viure de la fotografia al segle XXILa Fundació Universitària Martí l’Humà i la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de la UAB, organitzen unes jornades obertes sobre les estratègies de futur de la fotografia per a professionals i aficionats avançats.

Amb el títol “Viure de la fotografia al segle XXI”, es duran a terme durant el cap de setmana del 30 d’octubre al 1 de novembre una serie de xerrades i conferències per tal de reflexionar sobre el tema i orientar al fotògraf de cara a la utilització intel·ligent de les noves tecnologies, la comunicació i totes les possibilitats i estratègies per arribar al public.

Entre les ponències programades hi ha una serie de debats d’una hora i mitja cada un a càrrec de:

  • Pepe Baeza, director de fotografia de El Magazine
  • Joan Vendrell, expert en tecnologia y director del blog Naturpixel
  • Siqui Sánchez, fotògraf multi-disciplinar
  • Hugo Rodríguez, autor d’estudis i especialista en imatge digital i fotografia
  • Sílvia Omedes, directora de la Fundació Photographic Social Vision.

D’altra banda, entre els convidats han confirmat la seva assistència experts com Joan Fontcuberta (Premi Nacional de Fotografia), Walter Astrada (World Press Photo-2009), Enric Galve (President de SONIMAG i director dels laboratoris EGM), Carlos Pérez de Rozas (Universitat Pompeu Fabra), Andoni Canela (National Geographic), Manel Úbeda (director IDEP), M. Rosa Vila (editora gràfica de “Descobrir Catalunya”), Paco Elvira (fotògraf i professor de la UAB) i altres experts relacionats amb la fotografia.

Entre les ponències destacades n’hi ha dues que impartirà en Tino Soriano: durant la tarda del dissabte “Reflexions per a reporters del futur” i el matí del diumenge la que tractarà sobre “l’Estil i la mirada” en la fotografia.

Podeu veure i descarregar la programació a la web de la Fundació on també hi trobareu els formularis i condicions per qui vulgui assistir a les jornades.

Sembla una iniciativa interessant. Esperem que les reflexions que es puguin fer serveixin realment per aclarir coses. Ho sabrem a partir del memoràndum que -diuen- es publicarà en concloure les ponències del dia 31.

Fundació Universitària Martí l’Humà
Carrer del Figueral, 59
08530 la Garriga (veure mapa)

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “El fotògraf i el futur de la fotografia”

  1. Vivir de la fotografía en el siglo XXI: Técnica, estilo personal y estrategias de marketing…

    Este fin de semana asistimos al taller “Vivir de la fotografía en el siglo XXI” organizado por la Fundació Universitària Martí l’Humà y Tino Soriano. Ha sido una experiencia muy enriquecedora, con unos ponentes, invitados y alumnos d…