avatar

Foto-muntatge a partir d’un dibuix

PhotoSketch: foto-muntatge a partir d'un dibuix

A partir d’un dibuix de qualsevol escena que imaginem es podrà obtenir una fotografia en la que apareixeran tots els elements que hem marcat en l’esbós inicial. Això és el que pot fer un programa anomenat PhotoSketch (Internet Image Montage),  actualment en fase beta, que un grup d’investigadors de la Universitat Xinesa de Tsinghua acaben de crear.

El programa treballa a partir de l’esbos, molt esquemàtic, dels objectes que es volen incloure i un nom que ha de descriure aquest objecte en una etiqueta. Amb aquestes dades el programa efectua una recerca a internet d’imatges que continguin la descripció i s’adaptin millor a la posició dels objectes dibuixats  i la seva situació dins la escena. Filtra i elimina aquelles que continguin massa soroll fins que troba opcions vàlides. Un altre filtre selecciona el fons de la imatge i finalment el programa crea uns quants collages per escollir el que més ens agradi. Podeu veure un vídeo de tot el procés aquí.

Si a tot això hi afegim que el programa té en consideració el color, la trama i la textura de totes les imatges possibles per arribar a un resultat creïble, estem davant d’un programa certament complicat i espectacular. Altre cosa és si  la imatge obtinguda es pot anomenar fotografia… Està clar que son muntatges fotogràfics a partir d’imatges -de diferents autors-  i que, depenent del resultat final -aquí sorgiran els problemes- ens els voldran  vendre  com a fotografies.

Vist a El Catalejo, un blog del diari El Mundo.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.