avatar

Fuji Instax: la resposta japonesa a les Polaroid

Fujifilm Instax 210Aprofitant que encara deveu tenir present a la memòria la entrada sobre el projecte de reviure les mítiques Polaroid, us mostrem una alternativa prou interessant que ve de l’Orient. Concretament, les càmeres instantànies de Fujifilm.

Resulta curiós comprovar que mentre la marca que virtualment va donar nom a la fotografia de revelat instantani desapareixia després d’una dolorosa agonia comercial, l’empresa japonesa Fujifilm continua oferint una gama de càmeres i pel·lícules en alguns aspectes similars a les fabricades per la prestigiosa marca americana.

Fuji ofereix actualment tres càmeres instantànies orientades més aviat a l’usuari aficionat i amb un plantejament potser més lúdic i informal que és fa evident en el disseny dels aparells, amb aspecte gairebé de joguina. Les Instax mini 55i i Instax mini 7, per exemple, fan servir la pel·lícula en cartutxos Fujifilm Instax Mini, que proporciona copies de 46x62mm (54x86mm amb el marc). Efectivament, són fotos amb les dimensions d’una targeta de crèdit, si fa no fa.

La tercera càmera de la gama, la Fujifilm Instax 210, és potser la més interessant. Es tracta d’una càmera de revelat instantani també, però que dona copies d’un format singular: 99x62mm (108x86mm amb el marc). Les fotos són doncs lleugerament panoràmiques. Per aquesta càmera Fujifilm ofereix tant pel·licula en color (FP-100C) com en blanc i negre (FP-100B i FP-3000B).

Evidentment, cap dels productes de la línia de fotografia instantània s’acosta a les possibilitats i prestacions que oferia la marca Polaroid, especialment si parlem de les pel·licules, moltes d’elles orientades al us professional, amb diversitat de formats i incloent varies en blanc i negre que inclús permetien obtenir un negatiu ampliable, amb el procés adequat. Però vaja, per divertir-se i tenir un contacte amb la fotografia instantània (no digital), potser ja poden ser prou interessants.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.