avatar

La Game Boy Camera

Fotos amb la Gameboy CameraNo, no parlem ni del present ni del futur, sinó d’un remot passat de fa només 11 anys. Corria el 1998 quan Nintendo va treure al mercat la Game Boy Camera. Es tractava d’un perifèric per a  la Game Boy original i que permetia fer fotografies.

Realment ens hem de situar en aquell any. Llavors molt poca gent es podia permetre una càmera digital. Bé, ara certament sona bastant ridícul ja que només tenia 128×112 píxels i 4 tons de grisos. Penseu que a l’any següent, el 1999, Nikon va treure la D1, amb 2,74 Mpx i ja costava llavors 6000$, i aquesta Game Boy Camera només 49,95$. Tant a canviat que avui dia qualsevol nen pot tenir un telefon mòbil amb més Mpx que la D1.

Mitjançant un programa es podia aplicar efectes a les fotografies, com l’efecte mirall o que es veiés en negatiu, a més de fer fins i tot presentacions. Una mica infantil podríem dir, tant que fins i tot incorporava 4 jocs. El problema era emmagatzemament, doncs era molt limitat i la manera de conservar-les era imprimir-les a través de la Game Boy Printer, però es necesitava un paper termic especial per a fer-ho. Actualment hi ha diversos sistemes per a passar-les al PC.

Silver&Gold de Neil YoungEl millor de tot es que aquestes limitacions son el que motiven precisament a buscar-hi la part artística i creativa . Hi ha un grup de Flickr exclusivament dedicat a fotografies fetes amb la Game Boy i fins  tot una pàgina dedicada on hi trobareu galeries i tutorials.

També hem trobat un vídeo musical fet també íntegrament amb el modest enginy. Ja el 2000 va servir per a realitzar la fotografia de portada del disc Silver & Gold, de Neil Young, que surt com a imatge il·lustrant aquesta noticia.

Doncs res, que tot plegat passa el temps molt de pressa…

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “La Game Boy Camera”

  1. Això sí que és arqueologia de la fotografia digital!