avatar

Les velles Polaroid mai moren!

Un bon grapat de càmeres PolaroidÉs ben clar que la nostra natural tendència a la nostàlgia i el record de bones estones passades és un motor de mercat molt poderós, que ofereix oportunitats comercials gens menyspreables. Les reedicions, segones parts, re-masteritzacions i versions bategades com a “director’s cut” sempre mouen legions d’adeptes, ansiosos per recuperar moments viscuts que es recorden, sovint distorsionats i magnificats, com a extremament feliços.

El cas de les càmeres i pel·lícules Polaroid és un bon exemple. El mite va nàixer quan la marca va anunciar que aturava la producció de càmeres i pel·lícules i tancava la fàbrica. Arrel d’aquest fet, dramàtic per a molts entusiastes, l’artista i empresari suec Viena Florian Kaps va engegar el Impossible Project. És interessant saber que l’origen d’aquest nom és una frase de Edwin H. Land, inventor de la pel·lícula Polaroid:

No comencis un projecte fins que sigui manifestament important i gairebé impossible

Sembla ser que el que va inspirar a Mr. Land van ser els plors de la seva filla, que no podia veure les fotos de les vacances immediatament i s’havia d’esperar que les revelessin. L’any 1947 Edwin H. Land va presentar la primera càmera que capturava, revelava i positivava fotografies en només 60 segons.

Andy Warhol amb una càmera PolaroidUn dels grans apassionats i promotor de les fotografies Polaroid va ser el controvertit Andy Warhol. Warhol va fer il·lers de fotos Polaroid i apreciava especialment l’estètica peculiar de les imatges, producte de la deficient reproducció dels colors. Es diu que la marca va mantenir la producció de la Polaroid SX-70 Big Shot per tal de satisfer al seu millor client.

La gent del Impossible Project compten ara amb la col·laboració del grup Global Summit, que actualment posseeix les llicencies de la marca. Aquest grup va anunciar el passat dimarts 13 (al ser anglosaxons, la data no els afecta gens) que tornarien a produir algunes de les més famoses càmeres Polaroid.

Per la seva banda, els del Impossible Project s’han compromès que a mitjans del 2010 presentaran una edició limitada de pel·lícules Polaroid.

A més, l’equip de Florian Kaps esta treballant junt amb Harman Technology per resoldre la fabricació d’una nova pel·lícula en blanc i negre compatible amb les SX-70 i 600 de Polaroid, que hauria d’estar a la venda a principis del 2010.

Ja ho veieu, com el passa amb Elvis Presley o els Beatles, ressuscitarmorts sempre pot ser rendible.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.