avatar

Que ve el llop!

El llop de José Luis RodríguezNo podem deixar de fer ressò del guardó guanyat i ben merescut pel fotògraf  José Luis Rodríguez. En José Luís ha estat guardonat amb el premi de Fotografia Naturalista Veolia 2009, promogut pel Museu d’Història Natural de Londres i la BBC. La seva magnífica fotografia, un llop saltant una tanca a una explotació ramadera de la serra d’Àvila, conjunta pràcticament tots els elements necessaris per fer una imatge excepcional.

La foto sembla producte de la improvisació i la fortuna, però en realitat és el resultat d’una acurada planificació i el treball pacient de setmanes, durant les quals en José Luis va estudiar les rutes habituals de l’animal per tal de situar reclams de carn i disposar la càmera al lloc idoni. La càmera, accionada per una barrera de raigs infrarojos, va captar una escena que transmet tota la força, l’agilitat i la determinació del caçador nocturn, guiat pels seus instints ancestrals.

José Luis Rodríguez, actualment considerat un dels millors fotògrafs de natura a Espanya, és col·laborador regular de revistes de natura i ecologia i compta amb un arxiu personal de més de 500.000 fotografies. La seva predilecció són, però, els grans depredadors i els rapinyaires.

Per fer la fotografia del llop va fer servir una velocitat d’obturació relativament baixa junt amb un cop de flaix, de manera que va aconseguir un equilibri ideal entre la il·luminació de l’animal, congelat en el seu salt pel flaix, i escassa llum d’entorn. La intenció de José Luis era capturar una imatge que presentés el llop en ple acte de cacera o predació, però sense sang. No volia una imatge cruel.

En paraules del propi José Luis

Espero que esta imagen, que muestra la gran agilidad y fuerza del lobo, sirva para mostrar sencillamente la belleza del lobo ibérico y lo orgullosos que se pueden sentir los españoles por tener una criatura tan emblemática

Podeu veure la resta de fotografies guanyadores en aquest enllaç.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.