avatar

Robert Capa, la pel·lícula.

capaEns fem ressò d’una notícia que està indirectament relacionada amb el mon de la fotografia i que ha aparegut en diversos mitjans de comunicació,  referent a la propera producció d’una pel·lícula sobre el conegut fotògraf  Robert Capa.

La pel·lícula pseudo-biogràfica serà dirigida per Michael Mann i el guió s’escriurà a partir d’una novel·la de l’escriptora gallega,  Susana Fortes anomenada Esperando a Robert Capa. Pel que hem pogut llegir, la inspiració per fer aquesta novel·la li va venir el 2008 quan es va descobrir a Mèxic una maleta amb 127 rotlles de negatius amb moltes fotografies de la Guerra Civil espanyola fetes per Capa, Gerda Taro i David Seymour.

Com a anècdota, recordem que el nom de Robert Capa va ser una invenció, una marca pensada per la parella que formaven Gerda Taro i André Friedman, i que finalment fou aquest últim qui va acabar sent mundialment conegut amb el nom de R. Capa.    

Pel que es veu la pel·lícula tindrà un pressupost més ajustat del que es podria esperar quan sabem la categoria del director, però és que es vol rodar ràpidament per poder-la estrenar durant la tardor de 2010,  per fer-ho coincidir amb una gran retrospectiva que dedicarà  el Centre Internacional de Fotografia de Manhattan, a l’esmentat Robert Capa.

Encara no se sap del cert, però no es descarta que la pel·lícula es rodi a les espanyes.

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.