avatar

Una càmera que enregistra la nostra vida

SenseCam, la petita càmera de MicrosoftHi ha invents que no saps com prendre-te’ls. Quan hom pensa en l’evolució tecnològica de la fotografia, més aviat s’imagina aparells cada vegada més sofisticats, que ens permetin fer coses avui dia impensables amb els actuals sistemes fotogràfics. Càmeres més potents, òptiques de major qualitat, software amb més aplicacions… Però, a voltes, la realitat és capriciosa, i ens ofereix sorpreses com aquesta: el projecte SenseCam de Microsoft.

SenseCam és una petita càmera fotogràfica pensada per a ser duta penjada del coll del seu propietari, o situada en algun lloc estratègic, amb prou perspectiva sobre la vida diària de l’usuari. Una càmera sense visor ni tampoc pantalla. L’objectiu de l’aparell és anar prenent fotografies, automàticament, de la nostra vida diària. Perquè això sigui possible, té un temporitzador programable (per exemple, de trenta segons) que li permet anar disparant alegrement. Per si això no fos prou, els tècnics de Microsoft li han implantat un sensor lumínic, que activa la càmera en cas que aquesta detecti moviments inesperats (un canvi de lluminositat, algú que passa per davant, etc.).

Utilitat? Molta, molta… El principal objectiu són les xarxes socials: poder penjar a internet tot allò que l’impúdic usuari fa durant la seva vida (allò que abans en dèiem “vida privada”). Ara bé, com que aquest objectiu no sembla molt revolucionari, els de Microsoft se n’han empescat d’altres (verídics, els podeu veure aquí i aquí):

  • Com a mètode de treball en malalts amb pèrdua greu de memòria.
  • Com a dispositiu de gravació per a vigilar la ingesta d’aliments, ajudant als dietistes a veure el tipus, la quantitat i el moment del l’àpat dels pacients.
  • Com a eina per a avaluar els problemes d’accessibilitat que troben els usuaris de cadira de rodes.
  • Per a coordinar la resposta en casos d’emergència mitjançant el registre de la informació visual d’allò que veuen els membres dels serveis d’emergències.
  • Com a diari de registre, barat i no intrusiu.
  • Per a monitoritzar les dades fisiològiques dels pacients i ajudar-los a entendre la seqüència d’esdeveniments que precedeix a un període d’intensa ansietat.
  • Per a supervisar les condicions d’il luminació a les escoles i així saber com afecten els estudiants.

Amb la SenseCam, anar en bicicleta ja no serà el mateixLa càmera té un lector/enregistrador de targetes SD. Descarregar les imatges és tan senzill com ho fem amb la resta de càmeres. Les imatges resultants tenen una resolució de 640 x 480 píxels, gens menyspreable.

La càmera encara no ha sortit al mercat, però de ben segur que caldrà estar atents, ja que no seria d’estranyar que iniciés un nou corrent en fotografia (coses així ja han passat altres vegades…).

Ho hem llegit a Xataka.

 

Comentaris

Font RSS dels comentarisUn comentari a “Una càmera que enregistra la nostra vida”

  1. Ara se li dona tant de relleu, cuan fa temps ja existeix el moviment CatCam. MS toca algo i ja fan veure que han trobat la pedra filosofal. Sempre arriben tard!