avatar

Una demostració força macabra

L'experiment macabre d'en Charles BennetFeia relativament poc que la fotografia havia estat inventada i la placa de gelatina, ideada per en Richard Leach Maddox el 1871,  tenia l’inconvenient de la poca sensibilitat i per tant necessitava temps molt llargs d’exposició. Va sorgir aleshores un carrera per a trobar nous materials que reduïssin els temps d’exposició.

Al 1878, en Charles Bennet va aconseguir millores importants en la formulació de la gelatina, al tenir molta més sensibilitat es varen poder fer fotografies amb més velocitat, una dècima part del temps del sistema Maddox. Ja el 1880 la revista Scientific American se’n va fer ressò de les increïbles millores.

L'experiment macabre d'en Charles Bennet, la imatgeDoncs be, per a demostrar els seus avenços, 6 de juny l’any 1881, a en Mr. Bennet no se li va ocórrer millor manera, que fer explotar el cap a una mula i fer la fotografia al mateix temps.

Tal com ho llegiu, a la mula li varen posar un tros de cotó i 6 grams de dinamita lligats al front i ho varen connectar a un detonador, al mateix interruptor també estava connectada la càmera. I així, davant d’un grup de militars, va poder demostrar l’eficàcia del seu descobriment. No hauria estat millor fer-ho amb una síndria?

Potser si aquest senyor s’hagués dit Carlos Benito i ho hagués demostrat per aquí a prop, ara potser tindríem una altra “tradició” d’aquelles que no es poden tocar.

Tret de Gizmodo

 

Comentaris

Font RSS dels comentaris4 comentaris a “Una demostració força macabra”

  1. Ostres!!! Que fort! Pobre animal!!! :o( I per què no ho probaven amb una persona? Un militar mateix… Uff… I tant, si això s’hagués fet a Espanya segurament hi haurien els mateixos descelebrats que defensen les “corridas” de toros defensant això, que al cap i a la fi té el mateix final: torturar l’animal fins a la mort… L’únic que aquí potser no va tenir ni temps de patir, pobret…

  2. I jo em pregunto, per què el tal Bennet no feia un autoretrato?

  3. Un cop vist l’experiment, el sargento Arensivia preguntà: -A parte de haser explotar cabezas de mula, eto pa qué sirve?

  4. Hostia…. jajajaja
    El burro català convertit en màrtir de la Fotografia :X