avatar

25.000 imatges inèdites gràcies al Fem Memòria

Fotografia de Rossend TorrasLa iniciativa Fem memòria, que va llançar aquest estiu El Periódico i el MNAC, va convidar a recuperar les fotografies de la guerra civil que moltes famílies encara guardaven a casa seva. El resultat a estat millor que l’esperat i s’ha descobert un fotògraf pràcticament desconegut, Rossend Torras Mir (Barcelona, 1907-1996) i el seu important arxiu, més de 25.000 negatius. Una tercera part d’ells són plaques estereoscòpiques a més d’un centenar de pel·lícules.

Aquest fons, que documenta la vida quotidiana de Barcelona i l’estiueig a la Costa Brava, l’activitat esportiva i teatral i esdeveniments polítics claus des de 1926 fins a mitjan els anys 50, ha estat conservat per la família, que ha començat el procés d’identificar i digitalitzar els fons.

A falta de que apareguin noves sorpreses, ja hi ha alguns treballs destacables: un complet reportatge de les esglésies del centre de Barcelona cremades el juliol de 1936 , imatges de les celebracions als carrers de Barcelona per la proclamació de la República, paisatges, imatges dels primers dies de Barcelona sota el franquisme, la desfilada de la victòria de febrer de 1939, la Setmana Santa d’aquell any, etc.

Font: El Periódico

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.