avatar

Biblioteca Bàsica (XIII): Michael Kenna

Michael Kenna. RetrospectiveDins la secció Biblioteca Bàsica sovint recomanem llibres en els que predomina el text per sobre de les imatges. Són llibres sobre tècnica o teoria de la fotografia que ens aporten coneixement i informació per tal d’avançar i perfeccionar en la pràctica de la nostra afició. En aquest cas presentem un llibre en el que hi podem veure bàsicament fotografies, unes fotografies que no necessiten cap mena d’explicació i que ens ofereixen la possibilitat de gaudir de les imatges des de la contemplació purament estètica.

Michael Kenna. Retrospective és una edició especial que ha publicat la Bibliothèque nationale de France del catàleg de la exposició que actualment es pot veure a la Galeria Fotogràfica d’aquesta institució a Paris. Un llibre que sens dubte esdevindrà tot un clàssic i que mostra més de 200 fotografies en blanc i negre d’aquest fotògraf anglès, resident als Estats Units, que té més de 20 llibres editats i ha estat present en 300 exposicions a tot el món al llarg de la seva carrera.

El treball de Michael Kenna es centra en el blanc i negre i el paisatge, amb un denominador comú: l’intent de captar la solitud i el pas del temps, allò essencial del motiu a fotografiar sense cap concessió a tot el que podria ser accessori. Un minimalisme característic impregna totes les imatges d’una sensació de calma extraordinària. Les llargues exposicions, la densitat de la atmosfera, la llum de primera hora i les escenes nocturnes contribueixen a crear aquesta estranya fascinació tan pròpia de la seva obra.

Val la pena fer un cop d’ull a aquesta edició, interessant i refinada, de la exposició retrospectiva que es va inaugurar el passat 13 d’octubre i que es podrà veure encara fins el 24 de gener del 2010.

Per conèixer amb més detalls a aquest fotògraf, podeu veure la noticia que li vam dedicar, ara fa un any, a la portada de la nostra web.

El podeu trobar a la llibreria Kowasa.

Michael Kenna. Retrospective
Bibliotheque nationale de France. París.
Any d’edició: 2009
Pàgines: 232
Preu: 54 €

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.