avatar

Construint el Golden Gate Bridge

El Golden GateSi parlem de ponts, el més probable és que el primer nom que ens vingui al cap sigui “Golden Gate“.

Aquest pont amb un ample de 28 metres i 2,7 quilòmetres de longitud, creua l’estret del mateix nom per a unir San Francisco, al sud, amb Marin County, al nord. La construcció d’aquest gegant d’acer va trigar quatre anys i va costar més de 35 mil·lions de dol·lars. Per cel·lebrar l’èxit del projecte, el enginyer en cap Joseph Strauss va escriure un poema titulat “The Mighty Task is Done” (La gran tasca està feta).

A la revista Life hi trobem una galeria fotogràfica amb fotos força curioses de l’època en què fou construïda aquesta icona arquitectònica dels Estats Units,  que es va inaugurar el 27 de maig de 1937.

En aquell moment fou el pont suspès més gran del món, tot i que després ha estat superat per altres 8 ponts, però encara conserva la segona posició dins dels EUA, després del Verrazano-Narrows de Nova York. Actualment el record el té el pont Akashi Kaiko (3.911m de llarg), que uneix les illes japoneses de Honshu i Awaji.

Podeu veure la galeria fotogràfica de la construcció del Golden Gate Bridge seguint aquest enllaç. També podeu visitar la web oficial del Golden Gate Bridge.

(Via Microsiervos)

 

Comentaris

No estan permesos els comentaris.